Τέσσερα λιοντάρια μεταφέρθηκαν σε καταφύγιο άγριας ζωής στη Νότια Αφρική, μετά από μία ζωή αιχμαλωσίας στην Ουκρανία και η στιγμή που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο νέο τους σπίτι είναι συγκινητική.

Μετά από ένα τεράστιο ταξίδι 76 ωρών, λιοντάρια είναι πλέον ασφαλή στη Νότια Αφρική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τις δίδυμες λιονταρίνες Τσάρλι και Κάι, τεσσάρων ετών και τη μικρότερη αδερφή τους Λούκα, τριών, η μόνη ζωή που γνώρισαν ποτέ ήταν πίσω από σίδερα και κλουβιά, καθώς γεννήθηκαν σε τσίρκο.

Και μόλις πριν από έναν χρόνο, τα κορίτσια βρέθηκαν με τον Νέιθαν, τότε ένα μικρό λιονταράκι, το οποίο ζούσε μία θλιβερή ζωή στην αιχμαλωσία.

Όμως και τα τέσσερα αιλουροειδή ήταν αρκετά τυχερά και τους δόθηκε μία δεύτερη ευκαιρία, χάρη στον 53χρονο ακτιβιστή υπέρ των ζώων από τη Νότια Αφρική, Λάιονελ ντε Λάνζ. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Λάιονελ που ζει στην Ουκρανία είναι επικεφαλής της οργάνωσης Λόρενς Άνθονι (Lawrence Anthony Earth Organization Ukraine), που ασχολείται με τη διάσωση ζώων. 

Κατάφερε να συγκεντρώσει 32.000 λίρες, για τη μεταφορά των τεσσάρων λιονταριών στο νέο τους σπίτι, περίπου 8.000 μίλια μακριά.

 

Τα λιοντάρια πέταξαν από το Κίεβο στην Κωνσταντινούπολη και έπειτα στο Γιοχάνεσμπουργκ.

Και τώρα, έκαναν τα πρώτα τους βήματα στο καταφύγιο άγριας ζωής Kragga Kamma, στο Πορτ Ελίζαμπεθ.

Τα ζώα αυτά, προηγουμένως, ζούσαν σε άθλιες συνθήκες, σε ένα στενό τσιμεντένιο κλουβί, 40 τ.μ. σε έναν ιδιωτικό ζωολογικό κήπο στην Ουκρανία.

Στο καταφύγιο Kragga Kamma, θα μπορέσουν να ζήσουν μία φυσιολογική ζωή, σε μία έκταση 14.000 τ.μ. με αφρικανική βλάστηση.

Όπως φαίνεται από το βίντεο, ο Νέιθαν ήδη λατρεύει το νέο του σπίτι!

Πηγή: Sputnik 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης