Μαθητικό εργαστήριο για την κλιματική αλλαγή

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012, 16:56
Μαθητικό εργαστήριο για την κλιματική αλλαγή
«Ταξίδι στην Πόλη του Μέλλοντος», λέγεται το πρόγραμμα της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF Ελλάς, που απευθύνεται σε μαθητές όλων των ηλικιών, που στόχο έχει την κατανόηση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και τη συνειδητοποίηση του ρόλου που μπορεί να παίξει το κάθε νοικοκυριό και το κάθε άτομο στην μείωση της κατανάλωσης ενέργειας. Οι μαθητές καλούνται να εξοικειωθούν με τις λύσεις που προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία, όπως συσκευές υψηλής ενεργειακής απόδοσης, να διαχωρίσουν τις ανάγκες από τις επιθυμίες και να επανεξετάσουν το σύγχρονο τρόπο ζωής και τους μηχανισμούς μέσω των οποίων οι καταναλωτές πείθονται να εκτιμούν το περιττό ως αναγκαίο.

Το εργαστήριο προσαρμόζεται στην ηλικία των εκπαιδευόμενων και πραγματοποιείται στο σχολείο μετά από εκδήλωση ενδιαφέροντος. Το πρόγράμμα υποστηρίζεται και εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής βιώσιμης ανάπτυξης της εταιρείας Frigoglass και της προσπάθειάς της να συνεισφέρει στην περιβαλλοντική εκπαίδευση.

Μέχρι σήμερα τα περιβαλλοντικά προγράμματα της WWF τα έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι από 1.500 μαθητές.Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012, 17:10