Ανησυχία έχει προκαλέσει στους κυνηγούς αλλά και στους κατοίκους της περιοχής Ζαχάρως, ο εντοπισμός νεκρής αλεπούς, η οποία σε μεγάλο τμήμα του σώματός της δεν έφερε τρίχωμα.

Την αλεπού, σύμφωνα με τα kinigetikanea.gr, εντόπισε πριν από λίγα 24ωρα κυνηγός στην παραλιακή περιοχή της Ζαχάρως, ο οποίος ειδοποίησε τον πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου κ. Χρ. Πλιάγκο. Ο κ.Πλιάγκος μετέβη στο σημείο προκειμένου να διαπιστώσει την κατάσταση του συγκεκριμένου ζώου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν συνεχεία ο κ. Πλιάγκος επικοινώνησε με κτηνιάτρους της Ηλείας, περιγράφοντας την εμφάνιση της αλεπούς, επισημαίνοντας ότι κάτι ανάλογο δεν έχει εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια στην περιοχή.

Από την πλευρά τους οι κτηνίατροι δήλωσαν στον εκπρόσωπο του Κ.Σ. Ζαχάρως πως πρόκειται για κάποιο νόσημα που έχει προσβάλει την αλεπού (πιθανότατα μυκητίαση), το οποίο προκάλεσε την απώλεια του τριχώματός της.

«Το ζώο μπορεί και να έχει δηλητηριαστεί από κάτι που έφαγε, ενώ υπάρχουν και άλλα νοσήματα από τα οποία πιθανόν να προσβλήθηκε» δήλωσε ο κτηνίατρος κ. Ιωάν. Καλογερόπουλος, ο οποίος ενημερώθηκε από εξαρχής για την ύπαρξη της αλεπούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με μαρτυρίες κυνηγών στα kinigetikanea.gr, μία ακόμη αλεπού μεγαλύτερου διαμετρήματος, εντοπίστηκε πριν από λίγες ημέρες κοντά σε κοπάδι με πρόβατα στην παραπάνω περιοχή, η οποία εν συνεχεία απομακρύνθηκε από το σημείο.

Πάντως αν και η παρουσία των εν λόγω αλεπούδων δεν συνδυάζεται με την εμφάνιση σοβαρής νόσου (π.χ. λύσσας στην περιοχή της Βορείου Ελλάδος), εντούτοις οι κτηνίατροι και άλλοι αρμόδιοι φορείς (Δ/νση Κτηνιατρικής, εκπρόσωποι περιβάλλοντος κλπ.) συνιστούν προληπτικά τον άμεσο εμβολιασμό των σκύλων.

Πηγή: thebest.gr

Επιμέλεια: Χρυσοβαλάντης Ανδρουλάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης