Στο πλαίσιο εκστρατείας ευαισθητοποίησης για την καθαριότητα, ο Δήμος Αθηναίων ζητά από τους ιδιοκτήτες σκύλων να μαζεύουν τα περιττώματα των κατοικιδίων τους σε σακούλες, τις οποίες μπορούν να βρουν σε ειδικά κουτιά τοποθετημένα σε 400 σημεία της πόλης. «Πιστεύουμε ότι πίσω από κάθε οικόσιτο ζώο βρίσκεται ένας πολιτισμένος πολίτης και όχι ένας ανεύθυνος ιδιοκτήτης» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος Γιώργος Δημόπουλος.

«Με τη βοήθεια εθελοντών πολιτών και μαθητών, μοιράζουμε ειδικά ενημερωτικά φυλλάδια για τους συμπολίτες μας που έχουν κατοικίδια ζώα και τους ενημερώνουμε για τις ειδικές τεμπέλες σήμανσης και τα ειδικά κουτιά που έχει τοποθετήσει ο Δήμος Αθηναίων». Η ευρύτερη εκστρατεία του δήμου για την ευαισθητοποίηση των Αθηναίων έχει βασικό σύνθημα «η καθαριότητα είναι υπόθεση όλων μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εθελοντές του δήμου, μαζί με 100 μαθητές από σχολεία των Αθηνών, μοίρασαν το Σάββατο ενημερωτικά φυλλάδια τυπωμένα σε επτά γλώσσες. Μια πολύ καλή πρωτοβουλία που θα μπορούσαν να ακολουθήσουν όλοι οι Δήμοι αλλά κυρίως όλοι οι ιδιοκτήτες σκύλων. Πρόσφατα εξωραϊστικός σύλλογος στην Γλυφάδα μοίρασε σακουλίτσες για τον ίδιο σκοπό.

Πόσο δύσκολο είναι να πάρετε μαζί σας μια σακουλίτσα;

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: adespoto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης