Τέσσερις χιλιάδες πόλεις, σε 125 χώρες, τήρησαν την «Ώρα της Γης» έναντι 88 χωρών που μετείχαν πέρυσι στην έκκληση του WWF, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Πυραμίδες και η Σφίγγα στην Αίγυπτο, η πλατεία Φοντάνα ντι Τρέβι στη Ρώμη, το Μπουρζ Καλίφα στο Ντουμπάι, το μνημείο της Χιροσίμα, η Ακρόπολη στην Αθήνα αλλά και δεκάδες άλλα μνημεία και κτίρια σε πόλεις των ΗΠΑ, της Αυστραλίας, της Κίνας, της Ινδίας, της Ιαπωνίας, της Ν.Κορέας, της Βρετανίας και αλλού παρέμειναν σκοτεινά για μια ώρα χθες μετέχοντας στην «Ώρα της Γης», στέλνοντας έτσι «ένα μήνυμα ελπίδας», όπως δήλωσε από τη Λιβύη όπου παρακολουθεί τη σύνοδο της Σύρτης ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Γκι Μουν.

«Ο κλιματικές αλλαγές είναι ένα ανησυχητικό θέμα για όλους τους ανθρώπους στον πλανήτη. Οι λύσεις είναι στα χέρια μας και μπορούν να εφαρμοστούν από τον καθένα μας, από τις κοινότητες, από τις επιχειρήσεις, από τις κυβερνήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο» υπογράμμισε ο Μουν, εκφράζοντας τη λύπη του, γιατί είμαστε ακόμα πολύ μακριά από τον στόχο να κάνουμε τη Γη έναν πλανήτη ευημερίας, υγείας και ειρήνης.

Στην Ελλάδα, η κινητοποίηση είχε τη στήριξη του προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, αλλά και του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, το οποίο κατέβασε τους διακόπτες στα 24 κτίρια των υπηρεσιών του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνολικά 248 δήμοι, κοινότητες και νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις στην Ελλάδα, καθώς και 282 εκπαιδευτικοί οργανισμοί και 1016 φορείς και επιχειρήσεις είχαν δηλώσει συμμετοχή για την Ώρα της Γης μέχρι την Παρασκευή.

Τα φώτα έσβησαν, μεταξύ άλλων, στην Ακρόπολη, στον Λευκό Πύργο, στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου και στον ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης