Μικρός γύπας βρέθηκε εξαντλημένος στη μέση του δρόμου

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 7 Αυγούστου 2017, 11:29
Μικρός γύπας βρέθηκε εξαντλημένος στη μέση του δρόμου
Ένας μικρός γύπας βρέθηκε εξαντλημένος στη μέση του δρόμου στις Σέλλες Ρεθύμνου, με το Ελληνικό Κέντρο Προστασίας Άγριων Ζώων (ΕΚΠΑΖ) να κάνει λόγο για επιτακτική ανάγκη για ταΐστρες.

Ο συγκεκριμένος γύπας εντοπίστηκε το απόγευμα του Σαββάτου πεινασμένος και αδύναμος να πετάξει.

Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι θηροφύλακες, οι οποίοι έσπευσαν στο σημείο, τον περισυνέλεξαν και τον παρέδωσαν στο ΕΚΠΑΖ.

«Πρόκειται για ένα ακόμη χαμένο νεαρό και άπειρο πουλάκι που έπεσε από πείνα. Να σημειώσουμε ότι είναι ο 6ος νεαρός που πήραμε εφέτος το καλοκαίρι. Για άλλη μια φορά επανέρχεται το αίτημα για ταΐστρες (ενεργές όμως, όχι στα χαρτιά!!!). Δεν είναι δυνατό, στην Κρήτη, που αποτελεί ένα από τα τελευταία σημαντικά καταφύγια των όρνιων να μην υπάρχουν ταΐστρες όπως υπάρχουν σε άλλα μέρη π.χ στη Δαδιά. Το μόνο που χρειάζεται είναι καλή πρόθεση και η επιλογή κατάλληλων χώρων, που θα περιφραχτούν, ώστε να μην έχουν πρόσβαση τα σκυλιά. Επίσης, να λειτουργήσουν αυτές που ήδη υπάρχουν. 2 με 3 φορές τον μήνα είναι αρκετές για να μεταφέρονται ζωικά υποπροϊόντα από τα σφαγεία στις ταΐστρες. Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο!!!» αναφέρουν οι υπεύθυνοι του ΕΚΠΑΖ σε ανακοίνωσή τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νεαρός γύπας θα φιλοξενηθεί για έναν χρόνο τουλάχιστον στις εγκαταστάσεις του Κέντρου και στη συνέχεια θα απελευθερωθεί και πάλι στον ουρανό της Κρήτης.

Πηγή: cretapost.gr

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 7 Αυγούστου 2017, 12:02