Ο «απλός λαός» υποστηρίζει ότι η φύση τα τελευταία χρόνια έχει τρελαθεί. Είναι γεγονός ότι αυτό που υποστηρίζουν οι περισσότεροι άνθρωποι, δεν απέχει πολύ από την απτή πραγματικότητα, καθώς ακόμη και τώρα -εν μέσω χειμώνα- παρατηρούνται φαινόμενα βλάστησης παρόμοια με αυτά της άνοιξης, αλλά και περίεργες συμπεριφορές των ζώων.

Από το ανησυχητικό φαινόμενο δεν ξέφυγαν ούτε οι αρκούδες που ζούνε στα όρη και τα δάση της Ελλάδας, οι οποίες άργησαν έναν ολόκληρο μήνα – λόγω του καλού καιρού- να συνειδητοποιήσουν ότι ήρθε η ώρα να πέσουν σε χειμερία νάρκη!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Αντιθέτως, οι αρκούδες που δεν ζουν ελεύθερες, αλλά βρίσκονται σε ειδικά διαμορφωμένα πάρκα, «κοιμήθηκαν» στην ώρα τους, δηλαδή από τα μέσα Δεκέμβρη.

Η κ. Βάσω Πετρίδου, εκπρόσωπος του φιλοζωικού οργανισμού «Αρκτούρος», δήλωσε χαρακτηριστικά: «Από έρευνες που κάναμε σε περιοχές όπου ζουν αρκούδες, διαπιστώσαμε ότι έχουν ήδη φωλιάσει περίπου από τα μέσα Γενάρη, λίγο αργότερα από όσο συνηθίζεται, καθώς είχαμε παρατεταμένη καλοκαιρία».

Ωστόσο, οι 13 αρκούδες που ζουν στο καταφύγιο του «Αρκτούρου», στο Νυμφαίο, έχουν κοιμηθεί νωρίτερα και το καταφύγιο έχει κλείσει τις πόρτες του στους επισκέπτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως τόνισε η ειδικός, ο χειμέριος ύπνος είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την αρκούδα, αφού την προστατεύει από την έλλειψη τροφής που υπάρχει στη φύση, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών.

Από τη στιγμή, όμως, που οι… μπερδεμένες αρκούδες είχαν πολλά αποθέματα τροφής στην κατοχή τους, προτίμησαν να απολαύσουν για έναν μήνα ακόμη τις ηλιόλουστες ημέρες!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης