Άλλοι δύο κρατήρες άγνωστης προέλευσης εντοπίστηκαν στη Σιβηρία, λίγες εβδομάδες αφότου μια παρόμοια «τρύπα» είχε βρεθεί σε απομονωμένη περιοχή του ρωσικού βορρά, ανέφερε μια τοπική εφημερίδα.

Η Siberian Times, δημοσίευσε φωτογραφίες όπου διακρίνονται οι δύο τεράστιοι κρατήρες, ο ένας στο Γιαμάλ και ο άλλος στη χερσόνησο Ταϊμίρ, στον Αρκτικό Κύκλο. Και οι δύο ανακαλύφθηκαν τυχαία από ντόπιους βοσκούς ελαφιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εφημερίδα ανέφερε ότι έχουν διατυπωθεί πολλές διαφορετικές θεωρίες για το πώς δημιουργήθηκαν οι κρατήρες αυτοί: από πτώση μετεωριτών, από «αδέσποτους» πυραύλους, από μια υπόγεια έκρηξη αερίου ή ακόμη και από εξωγήινους.

Στις αρχές του μήνα η ρωσική τηλεόραση είχε μεταδώσει ότι μια τεράστια τρύπα είχε εντοπιστεί στη χερσόνησο Γιαμάλ, μια περιοχή πλούσια σε φυσικό αέριο, όπου η θερμοκρασία πέφτει ακόμη και κάτω από τους -50 βαθμούς Κελσίου και ο ήλιος δεν κάνει ποτέ την εμφάνισή του τον χειμώνα.

Στην περιοχή αυτή έχει φτάσει μια αποστολή Ρώσων επιστημόνων για να επιθεωρήσει τον πρώτο κρατήρα, ή «Μαύρη Τρύπα του Γιαμάλ», όπως τον βάφτισαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πέρσι μετεωρίτης έπληξε την κεντρική Ρωσία με αποτέλεσμα να τραυματιστούν περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι.

Διαβάστε επίσης: Προβληματίζει η εμφάνιση τεράστιου κρατήρα στη Σιβηρία
Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2014, 19:21

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης