Νέοι κρατήρες εμφανίστηκαν στη Σιβηρία

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014, 06:45
Νέοι κρατήρες εμφανίστηκαν στη Σιβηρία
Άλλοι δύο κρατήρες άγνωστης προέλευσης εντοπίστηκαν στη Σιβηρία, λίγες εβδομάδες αφότου μια παρόμοια «τρύπα» είχε βρεθεί σε απομονωμένη περιοχή του ρωσικού βορρά, ανέφερε μια τοπική εφημερίδα.

Η Siberian Times, δημοσίευσε φωτογραφίες όπου διακρίνονται οι δύο τεράστιοι κρατήρες, ο ένας στο Γιαμάλ και ο άλλος στη χερσόνησο Ταϊμίρ, στον Αρκτικό Κύκλο. Και οι δύο ανακαλύφθηκαν τυχαία από ντόπιους βοσκούς ελαφιών.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι έχουν διατυπωθεί πολλές διαφορετικές θεωρίες για το πώς δημιουργήθηκαν οι κρατήρες αυτοί: από πτώση μετεωριτών, από «αδέσποτους» πυραύλους, από μια υπόγεια έκρηξη αερίου ή ακόμη και από εξωγήινους.

Στις αρχές του μήνα η ρωσική τηλεόραση είχε μεταδώσει ότι μια τεράστια τρύπα είχε εντοπιστεί στη χερσόνησο Γιαμάλ, μια περιοχή πλούσια σε φυσικό αέριο, όπου η θερμοκρασία πέφτει ακόμη και κάτω από τους -50 βαθμούς Κελσίου και ο ήλιος δεν κάνει ποτέ την εμφάνισή του τον χειμώνα.

Στην περιοχή αυτή έχει φτάσει μια αποστολή Ρώσων επιστημόνων για να επιθεωρήσει τον πρώτο κρατήρα, ή «Μαύρη Τρύπα του Γιαμάλ», όπως τον βάφτισαν.

Πέρσι μετεωρίτης έπληξε την κεντρική Ρωσία με αποτέλεσμα να τραυματιστούν περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι.

Διαβάστε επίσης: Προβληματίζει η εμφάνιση τεράστιου κρατήρα στη Σιβηρία
Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2014, 19:21

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014, 06:56