Τρία τσακάλια εντοπίστηκαν νεκρά στην ευρύτερη περιοχή του Δέλτα Νέστου και της λίμνης Βιστωνίδας που αποτελεί σημαντικό βιότοπο για το είδος.

Συγκεκριμένα, προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης Νέστου – Βιστωνίδας – Ισμαρίδας, εντόπισε μέσα σε χρονικό διάστημα μόλις 20 ημερών τρία νεκρά τσακάλια στην επαρχιακή οδό Χρυσούπολης – Κεραμωτής, σε πολύ μικρή απόσταση από τον οικισμό Χαϊδευτό, και στην επαρχιακή οδό Ερατεινού – Αγιάσματος, πολύ κοντά στο αεροδρόμιο «Μ. Αλέξανδρος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως διαπιστώθηκε, ο θάνατος των ζώων οφείλεται σε τροχαία, ενώ περισυνελέγη γενετικό υλικό, το οποίο εστάλη στο σωματείο «Δράση για την Άγρια Ζωή» για ερευνητικούς σκοπούς.

Το τσακάλι είναι ένα παμφάγο ζώο με μεγάλη οικολογική σημασία, η οποία έχει άμεση σχέση με τον άνθρωπο. Είναι, εκτός των άλλων, και πτωματοφάγο και συνεπώς «καθαρίζει» την ύπαιθρο από νεκρά ζώα που αποτελούν εστίες μόλυνσης. Επίσης τρέφεται και με είδη ζώων που προκαλούν ζημιές στις γεωργικές καλλιέργειες και έτσι αποτρέπει την υπερβολική αύξηση του πληθυσμού των τρωκτικών.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης