Νεκρή χελώνα στη Ζάκυνθο

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2011, 19:30
Νεκρή χελώνα στη Ζάκυνθο
Ακόμη μία νεκρή χελώνα εντοπίστηκε χθες στην παραλία του Καλαμακίου, γεγονός που είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό, μια και αποδεικνύεται ότι η ελλιπής φύλαξη δημιουργεί πολλά προβλήματα, που δυσφημούν τη Ζάκυνθο.

Ο πρόεδρος των επιχειρηματιών στο Καλαμάκι, Γιάννης Λιβέρης, υπογράμμισε πως η διοίκηση του Πάρκου θα πρέπει να ενδιαφερθεί για τα όσα συμβαίνουν στη συγκεκριμένη ακτή.

«Η χελώνα ήταν πάνω στην άμμο και την τοποθέτησα σε ένα απόμερο σημείο, ούτως ώστε να μη γίνεται αντιληπτή από τους τουρίστες. Ειδοποίησα τον επόπτη του Πάρκου, κ. Μποτώνη, καθώς και τη φύλακα. Μετά από λίγη ώρα είχαν μεριμνήσει για την απομάκρυνση της νεκρής χελώνας. Θέλω να πω, όμως, ότι λόγω της έλλειψης φυλάκων, έρχονται στην παραλία τετράτροχα οχήματα και σκυλιά. Επισημαίνω ότι εμείς οι επιχειρηματίες αγαπάμε τη χελώνα, όμως είμαστε δυσαρεστημένοι από το ΕΘΠΖ, το οποίο είναι απαραίτητο να φροντίσει για να μη δυσφημείται η Ζάκυνθος» τόνισε ο κ. Λιβέρης.

Η συντονίστρια του «Αρχέλων» στη Ζάκυνθο, Σμαρώ Τουλιάτου, επεσήμανε ότι η χελώνα δεν έχει χτύπημα από ταχύπλοο σκάφος, ενώ είναι ανήλικη και ο θάνατός της προήλθε, κατά πάσα πιθανότητα, από φυσικά αίτια.

«Κάθε χρόνο ο ''Αρχέλων'' βρίσκει νεκρές γύρω στις 300 χελώνες σε όλες τις ακτές της Ελλάδας. Ο θάνατός τους οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, όπως είναι η αλιεία (μπλέκονται σε δίχτυα ψαράδων ή τρώνε αγκίστρια), στα ταχύπλοα σκάφη, αλλά και σε φυσικά αίτια» σημείωσε η κα Τουλιάτου.


Πηγή:radarΤελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2011, 19:30