Πριν από μια δεκαετία οι θάνατοι ρινόκερων στο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ δεν ξεπερνούσαν τους 15 κάθε χρόνο. Το 2011 οι απώλειες έφθασαν τις 448 (443 σύμφωνα με στοιχεία του Al Jazeera) ανά την επικράτεια της Ν. Αφρικής ενώ μέχρι στιγμής έχουν σκοτωθεί άλλοι 159. Ο λόγος… το «πολύτιμο» κέρατό τους το οποίο «μοσχοπουλούν» οι λαθροθήρες στους νεόπλουτους αναπτυσσόμενων χωρών της Ασίας όπως το Βιετνάμ και η Ταϊλάνδη. Το κέρατο του ρινόκερου θεωρείται πως έχει μαγικές ιδιότητες.

«Το Εθνικό Πάρκο του Κρούγκερ συνεχίζει να πληρώνει το βαρύ τίμημα. Οι απώλειες έχουν φθάσει τις 95. Σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά ο αριθμός είναι πολύ αυξημένος και προκαλεί ανησυχία», τόνισε σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου η υπουργός Περιβάλλοντος, Enda Molewa.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέλη περιβαλλοντικών οργανώσεων εκτιμούν πως η αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης σε χώρες της Ασίας έφερε πλούτη σε ορισμένους ανθρώπους οι οποίοι αποφασίζουν και για λόγους πρεστίζ να πληρώσουν όσο χρειαστεί προκειμένου να αποκτήσουν ένα κέρατο.

Στη Ν. Αφρική ζουν τόσο λευκοί όσο και μαύροι ρινόκεροι. Οι Αρχές δοκιμάζουν κατά καιρούς διάφορες μεθόδους προκειμένου να τους προστατέψουν: από μεταφορά τους με ελικόπτερα σε απομακρυσμένες περιοχές, μέχρι και κόψιμο του κεράτου τους προκειμένου να σταματήσουν να αποτελούν στόχο των λαθροθήρων.

Δείτε το video…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Τους κόβουν το κέρατο για να τους σώσουν τη ζωή, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 31 Μαρτίου 2012, 05:16

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης