Ο Πούτιν υπέγραψε νόμο για τη μείωση των εκπομπών αερίου που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 2 Ιουλίου 2021, 18:57
Ο Πούτιν υπέγραψε νόμο για τη μείωση των εκπομπών αερίου που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου

Ο Ρώσος πρόεδρος υπέγραψε σήμερα νόμο, ο οποίος θα απαιτεί από τις επιχειρήσεις να αναφέρουν τις εκπομπές αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου και ο οποίος χαρακτηρίσθηκε ως το πρώτο βήμα της Ρωσίας προς την κατεύθυνση της ρύθμισης των εκπομπών άνθρακα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Η Ρωσία η οποία εξάγει πετρέλαιο και φυσικό αέριο, έχει υπογράψει τη συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή το 2019. Έχει θέσει ως στόχο να περικόψει τις δικές της εκπομπές αερίων έως το 2030 σε ποσοστό 30% των επιπέδων του 1990 και ο στόχος αυτό πρέπει να θεωρείται εύκολος λόγω της αποβιομηχανοποίησης που άρχισε με την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991.

Η νέα νομοθεσία θα υποχρεώνει τις μεγαλύτερες εταιρείες εκπομπής αερίων θερμοκηπίου, να αναφέρουν από τον Ιανουάριο του 2023, τις εκπομπές άνθρακα. Τα στοιχεία αυτά θα συγκεντρώνονται από έναν αρμόδιο κυβερνητικό φορέα.

Ο Βλαντίμιρ Μπουρμάτοφ, πρόεδρος της επιτροπής του κοινοβουλίου για την οικολογία και την προστασία, χαρακτήρισε τη νομοθεσία ως το πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση της ρύθμισης των εκπομπών άνθρακα στη Ρωσία.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 2 Ιουλίου 2021, 18:57