Κρούσματα παράνομης υλοτομίας καταγράφονται στην Κρήτη και κυρίως στο νομό Χανίων, όπου εκριζώνονται ελαιόδεντρα για τις ανάγκες θέρμανσης, λόγω των υψηλών τιμών πετρελαίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Χανιώτικα Νέα», την περασμένη Κυριακή συνελήφθησαν από υπαλλήλους της Διεύθυνση Δασών Χανίων, δύο αλλοδαποί και ένας Έλληνας σε περιοχή του χωριού Ψαριανά, για παράνομη κοπή δέντρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε βάρος των συλληφθέντων, που κατηγορούνται για «παράνομη υλοτομία δασικών δέντρων εντός δημόσιας δασικής έκτασης», σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων.

Παράλληλα, υπάρχουν πληροφορίες για παράνομη διακίνηση λαθραία υλοτομούμενων δασών με τη μορφή καυσόξυλων.Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η Διεύθυνση Δασών Χανίων, με καθημερινούς ελέγχους και σε συνεργασία με τις Λιμενικές Αρχές προσπαθεί να αποτρέψει την κερδοσκοπία επιτήδειων εις βάρος της δασικής περιουσίας.

Οι έλεγχοι συστηματοποιούνται και θα επεκταθούν στις μάντρες των Αθηνών όπου φθάνουν τα έμφορτα φορτηγά από Χανιά και Ρέθυμνο μέσω του λιμανιού της Σούδας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης