Ο Wang ζούσε για πολλά χρόνια στον Ζωολογικό Κήπο του Γιοχάνεσμπουργκ, αποτελώντας την… ατραξιόν των εγκαταστάσεων, καθώς ήταν η τελευταία πολική αρκούδα της Αφρικής που βρισκόταν εν ζωή. Όπως έγινε γνωστό, την Τετάρτη, άφησε την τελευταία του πνοή, καθώς η υγεία του παρουσίασε επιδείνωση. Τους τελευταίους μήνες πενθούσε τον χαμό της συντρόφου του, εξέλιξη που έκανε ακόμα χειρότερη την κατάσταση.

Ο Wang, που ήταν 28 χρονών, υπέφερε από αρθριτικά και από νεφρική ανεπάρκεια. Ο Ζωολογικός Κήπος του Γιοχάνεσμπουργκ αναγκάστηκε να τον θανατώσει για λόγους υγείας. Ο αρμόδιος κτηνίατρος δήλωσε ότι έπρεπε να πάρουν αυτήν την δύσκολη απόφαση, αφού δεν γινόταν αλλιώς. Ο Wang πέρασε τις τελευταίες του ημέρες, θρηνώντας για τον χαμό της επί 28 χρόνια συντρόφου του, GeeBee, η οποία πέθανε από καρδιακή προσβολή τον περασμένο Ιανουάριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά τον θάνατο της Geebee, ο Wang τριγυρνούσε στον χώρο και δεν δεχόταν να φάει, ενώ οι υπεύθυνοι του Ζωολογικού Κήπου προσπαθούσαν όλους αυτούς τους μήνες να τού αποσπάσουν την προσοχή με διάφορες λιχουδιές και δώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης