Διαμαρτυρία, για την μεταφορά των ζώων στον χώρο των αποσκευών των λεωφορείων των ΚΤΕΛ, θα πραγματοποιήσουν αύριο φιλοζωικές οργανώσεις σε Αθήνα και Γιάννενα. Όπως έγινε γνωστό μέχρι σήμερα τρία σκυλιά πέθαναν από ασφυξία, όταν οι οδηγοί των ΚΤΕΛ ανάγκασαν τους ιδιοκτήτες των ζώων να τα φορτώσουν λες και ήταν άψυχα αντικείμενα, στον χώρο των αποσκευών, αν και αυτά ήταν εμβολιασμένα, και όχι στη καμπίνα των επιβατών.

Αύριο η διαμαρτυρία θα γίνει στο ΚΤΕΛ Κηφισού από τις 12:00 έως τις 17:00 ενώ στα Γιάννενα θα πραγματοποιηθεί στον σταθμό του ΚΤΕΛ στις 18:30.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αναγνώστης μας Elaine Cole, από την Μεγάλη Βρετανία, απευθύνθηκε στη zougla.gr σχετικά με το θέμα αυτό. «Επικοινωνώ μαζί σας για να σας εκφράσω την έντονη δυσαρέσκεια αλλά και αγανάκτησή μου, όσον αφορά τον εξαναγκασμό που επιβλήθηκε σε πελάτες – ταξιδιώτες των ΚΤΕΛ, ώστε να ταξιδέψουν τα ζώα συντροφιάς τους στον χώρο των αποσκευών Σύμφωνα με δημοσιεύματα τρία ζώα πέθαναν κατ’ αυτόν τον πραγματικά αποτρόπαιο τρόπο.

Η τακτική μεταφοράς ζώων στον χώρο των αποσκευών είναι αντίθετη με τους κανονισμούς που έχουν οριστεί από την Ευρωπαϊκή ‘Ένωση και ως εκ τούτου ή μη ταύτιση θεωρείτε ποινικό αδίκημα.

Ωστόσο και πέρα των κανονισμών, θεωρώ πως οποιοσδήποτε νοήμων άνθρωπος θα αντιλαμβανόταν πως ο χώρος αποσκευών είναι ακατάλληλος για μεταφορά οποιασδήποτε ύπαρξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περιμένω από την κατά τα’ άλλα αξιόλογη διοίκηση των ΚΤΕΛ να αλλάξει άμεσα την διάταξη του καταστατικού της που αφορά την μεταφορά ζώων μέσω των ταξιδιωτικών λεωφορείων της εταιρίας, καθώς και την πλήρη ενημέρωση των οδηγών της για την ορθή αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης