Μισό εκατομμύριο στρέμματα 50 δήμων, υπουργείων και κρατικών επιχειρήσεων διεκδικούν την… ανατολή των επενδύσεων 20 δισ. ευρώ του «Ήλιος».

Το φιλόδοξο και ελπιδοφόρο για τη μείωση του χρέους πρόγραμμα του υπουργού ΠΕΚΑ, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, που προβλέπει την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων για την παραγωγή κι εξαγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στη Γερμανία και άλλα κράτη της Ε.Ε., προχωρά μετά και την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το «Έθνος της Κυριακής» παρουσιάζει σήμερα ενδεικτικούς χάρτες υποψήφιων περιοχών που θα φιλοξενήσουν φωτοβολταϊκά του προγράμματος «Ήλιος». Πρόκειται για ακίνητα, οικόπεδα κυρίως, στο Ακραίφνιο Βοιωτίας, βόρεια της Λάρισας (κοντά σε Τίρναβο και Στεφανοβίκιο) και στην Κοζάνη και την Πτολεμαΐδα. Δήμοι των περιοχών αυτών έχουν στείλει στην ειδική βάση δεδομένων του ΥΠΕΚΑ τις διαθέσιμές τους εκτάσεις.

Επίσης, δημόσια κτήματα έχουν υποδείξει και τα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Εθνικής Άμυνας, η ΔΕΗ, η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου και η «Κτηματολόγιο ΑΕ».

Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης