Ενός κακού μύρια έπονται. Η περιβαλλοντική μόλυνση επηρεάζει όχι μόνο όλους εμάς που ζούμε και κυκλοφορούμε καθημερινά μέσα στα μικρόβια του κλεινόν άστυ αλλά και τα αθώα μωρά που βρίσκονται ακόμα υπό τη προστασία της μήτρας της μητέρας τους.

Σύμφωνα με ισπανούς ερευνητές του Δημοτικού Ινστιτούτου Ιατρικών Ερευνών της Βαρκελώνης, η έκθεση της μητέρας που βρίσκεται σε κατάσταση εγκυμοσύνης, σε διάφορα χημικά σκευάσματα, ανεβάζει τα ποσοστά της γέννησης ενός μελλοντικά παχύσαρκου παιδιού!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα μετά από έρευνα που έγινε σε 403 μέλλουσες μητέρες  μετρήθηκε στους ομφάλιους λώρους των παιδιών το επίπεδο του χημικού HCB (εξαχλωροβενζόλιο). Αυτό το χημικό είναι μεν διεθνώς απαγορευμένο όμως εξακολουθεί να υπάρχει στο περιβάλλον αλλά και στο φαγητό που τρώμε, δυστυχώς.

Οι μητέρες που εκτέθηκαν περισσότερο στο χημικό είχαν τις διπλάσιες πιθανότητες να κάνουν παχύσαρκα παιδιά μέχρι την ηλικία των 6 ετών.

Αυτή η μελέτη είναι ουσιαστικά και η πρώτη από σειρά ερευνών που πρόκειται να πραγματοποιηθούν για τη σύνδεση της μόλυνσης με τη παχυσαρκία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν ολίγοις, δε φτάνουν όλα αυτά τα σκουπίδια που βάζουμε στο πιάτο μας χωρίς καμία θρεπτική αξία και που το μόνο που μας προσφέρουν είναι περιττά κιλά με μηδέν βιταμίνες αλλά από τη κοιλιά ακόμα της μητέρας μας είναι αδύνατον να προφυλαχθούμε από τον εχθρό της μόλυνσης.

Καταφέραμε να κάνουμε το περιβάλλον από απαραίτητο φίλο που μας γεμίζει ζωή και δύναμη, αήττητο εχθρό μας που συνεχώς, εμείς με τα ίδια μας τα χέρια οπλίζουμε τη φαρέτρα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης