Πυροβόλησαν κανίς σε προαύλιο σχολείου

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 19 Μαρτίου 2011, 19:09
Πυροβόλησαν κανίς σε προαύλιο σχολείου
Το πρωί της Παρασκευής 25 Φεβρουαρίου οι καθηγητές και οι μαθητές του Ειδικού Σχολείου Λαζοχωρίου Βέροιας αντίκρισαν στην αυλή του σχολείου τους το πτώμα ενός αδέσποτου σκύλου κανίς, το οποίο είχε πυροβοληθεί με κυνηγετική καραμπίνα στην κοιλιά.

Το θέαμα για τα παιδιά ήταν σοκαριστικό και ειδοποιήθηκε το Δημοτικό κυνοκομείο για την άμεση απομάκρυνση του πτώματος. Δυστυχώς, δεν ήταν η πρώτη φορά που οι μαθητές αυτού του σχολείου, το οποίο βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του χωριού, βρέθηκαν μπροστά σε τέτοιο αποτρόπαιο θέαμα. Είχε προηγηθεί προ ολίγων ημερών ο πυροβολισμός άλλου σκύλου, ο οποίος επέζησε, ενώ όλα τα σκυλιά που κατά καιρούς εμφανίστηκαν στο σημείο εξολοθρεύτηκαν με φόλες.

Οι καταγγελίες για κακοποιήσεις ζώων στην εν λόγω περιοχή είναι συχνές και για τον λόγο αυτό καλείται ο Δήμος Βέροιας να αναλάβει πρωτοβουλία για την ενημέρωση των κατοίκων σε σχέση με την παραβατική αυτή συμπεριφορά σε βάρος των αδέσποτων, αλλά και οι αρμόδιες Αρχές να παρέμβουν αποτελεσματικά, ώστε να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν οι δράστες παραδειγματικά.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 19 Μαρτίου 2011, 19:13