Σε 300 με 400 υπολογίζει το υπουργείο Περιβάλλοντος τους πολίτες που θα επωφεληθούν από τη δράση «Πράσινες Γειτονιές».

Η δράση συνίσταται σε παρεμβάσεις που θα υλοποιηθούν ενδεικτικά σε 70 έως 80 κτήρια σε δύο γειτονιές της Αθήνας, με σκοπό τη δημιουργία κτηρίων χαμηλής ή και μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης, καθώς και τη βελτίωση του μικροκλίματος με τη δημιουργία φαινομένου όασης στην περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα έργα αναβάθμισης στα κτήρια θα γίνουν με τη χρήση υλικών, τεχνικών και μεθοδολογιών, που παρουσιάζουν το μικρότερο δυνατό περιβαλλοντικό κόστος και σε συνδυασμό με την εφαρμογή συστημάτων εξοικονόμησης ενέργειας και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, θα οδηγήσουν σε μηδενικό ενεργειακό ισοζύγιο.

Ήδη, επτά κλαδικές ενώσεις προσφέρουν την αρωγή τους στο έργο, χορηγώντας έκπτωση έως και 50% στην τιμή των παρεχόμενων υλικών και υπηρεσιών. Συγκεκριμένα, οι σχετικές εθελοντικές συμφωνίες που έχουν συναφθεί είναι με:

  • την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων & Βιοτεχνών υαλοπινάκων (Π.Ο.Ε.Β.Υ.) με χορήγηση έκπτωσης 35%.
  • τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ανώνυμων, Περιορισμένης Ευθύνης & Προσωπικών Τεχνικών Εταιρειών (ΣΑΤΕ) με χορήγηση έκπτωσης 25%.
  • τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Παραγωγών Διογκωμένης Πολυστερίνης με χορήγηση έκπτωσης 30%.
  • τον Σύνδεσμο Παραγωγών και Διανομέων Εξηλασμένης (ΣΥ.ΠΑ.Δ.Ε.) πολυστερίνης με χορήγηση έκπτωσης 50%
  • την Ελληνική Ένωση Αλουμινίου (Ε.Ε.Α.) με χορήγηση έκπτωσης 25%.
  • τον Σύνδεσμο Ελληνικών Χημικών Βιομηχανιών με χορήγηση έκπτωσης που ποικίλει ανά είδος προϊόντος.
  • τον Σύνδεσμο Εταιριών Φωτοβολταϊκών με χορήγηση έκπτωσης 25%.

Προς το παρόν, υποψήφιες είναι δύο περιοχές, το Οικοδομικό Τετράγωνο 639 στο Δήμο Αιγάλεω και ένα οικιστικό συγκρότημα στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας, όπου έχει γίνει σχετική προεργασία για την οργάνωση του έργου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο χρόνος ολοκλήρωσης του σχεδιασμού των έργων υπολογίζεται σε περίπου 6 έως 8 μήνες και η σταδιακή υλοποίησή τους μπορεί να πραγματοποιηθεί σε περίοδο 10 έως 16 μηνών και 12 έως 18 μηνών, αντίστοιχα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης