Προσπάθησαν να τα πνίξουν

Προσπάθησαν να τα πνίξουν
Δεν έχουν τέλος οι βαρβαρότητες εναντίον των ζώων, που καθημερινώς βλέπουν το φως της δημοσιότητας από κάθε περιοχή της Ελλάδας. Γατιά, σκυλιά, πουλιά, αλεπούδες, κάθε είδος της πανίδας που υπάρχει στην ελληνική φύση βασανίζεται. Τα λόγια είναι περιττά και οι φρικτές εικόνες που λαμβάνουμε στο email της zougla.gr από αγανακτισμένους αναγνώστες, σε καθημερινή βάση, μιλούν από μόνες τους.

Τα πυροβολούν, τα σκοτώνουν, τα καίνε με καυτό λάδι, τα σταυρώνουν. Εκτονώνουν πάνω τους κάθε βίαιο ένστικτό τους και επί της ουσίας δεν τιμωρούνται ποτέ. Μόνο κάποιοι πραγματικοί φιλόζωοι τρέχουν και δεν φτάνουν, για να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, απαλλάσσοντας αυτά τα ζώα από τα μαρτύρια που υφίστανται, εάν τα εντοπίσουν εγκαίρως.

Στην Κρήτη αυτήν τη φορά, κάποιος άγνωστος έβαλε και έδεσε μέσα σε τσουβάλι δύο σκυλιά, μια θηλυκή σκυλίτσα με το μικρό της και τα πέταξε μέσα σε φρεάτιο του ποταμού του Κατσαμπά. Το νέο αυτό περιστατικό κακοποίησης έρχεται να αναδείξει για ακόμη μια φορά τα αρρωστημένα μυαλά εκείνων που συνεχίζουν να ξεσπούν εις βάρος των αθώων τετράποδων, προκειμένου να ικανοποιήσουν τα άγρια ένστικτά τους.

Τα δύο σκυλιά βρέθηκαν, ευτυχώς, ζωντανά μέσα σε χείμαρρο κάτω από τη Λεωφόρο Καζαντζίδη, από κάτοικο της περιοχής που περνούσε από το σημείο. «Ένας ξάδελφός μου πήγε να κόψει καλάμια από την κοίτη του ποταμού, για να φτιάξει έναν χαρταετό για τα παιδιά του. Στο σημείο που πήγε, του φάνηκε ότι άκουγε κάποιο σκύλο να κλαίει, όχι απλώς να γαυγίζει.

Και γυρίζοντας στο σπίτι, μου το είπε σοκαρισμένος. Αμέσως γυρίσαμε και οι δύο στο σημείο και αρχίσαμε να ψάχνουμε τον γύρω χώρο, για να βρούμε από πού προέρχεται το κλάμα. Μετά από λίγη ώρα αναζήτησης, βρήκαμε μέσα στο κανάλι, σε μια από τις τεχνητές τρύπες που υπάρχουν, το τσουβάλι με τα σκυλιά», δήλωσε ο αυτόπτης μάρτυρας και ένας εκ των διασωστών των σκύλων κ. Νίκος Τσίγκος.

Άμεση επέμβαση


Τα σκυλιά σώθηκαν χάρη στην υπερπροσπάθεια των ανθρώπων που τα βρήκαν και των ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. «Καλέσαμε την Πυροσβεστική, η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμά μας. Ήρθαν οι άνδρες της Υπηρεσίας και μόνο έτσι καταφέραμε να απεγκλωβίσουμε τους δύο σκύλους, που ήταν εξαιρετικά φοβισμένοι, για αυτό και δεν ξέραμε πώς θα αντιδρούσαν, όταν θα μας έβλεπαν. Όμως τα δύο ζωντανά, η μητέρα με το μικρό της κουτάβι, ήταν τόσο τρομοκρατημένα, ώστε έφυγαν κατευθείαν από το σημείο και πήγαν να κρυφτούν μέσα στην αυλή του σπιτιού που πιστεύω ότι ήταν του ιδιοκτήτη τους», καταλήγει ο κ. Τσίγκος.

Οι κακοποιήσεις συνεχίζονται

Πριν από λίγες μόλις ημέρες, κάποιο άλλο ανθρωπόμορφο κτήνος πέταξε έναν άρρωστο σκύλο μέσα στο ρέμα του Καρτερού. Το σκυλί ήταν βαριά άρρωστο, έπασχε από καρκίνο, όμως αυτό φαίνεται πως δεν συγκίνησε καθόλου τον ιδιοκτήτη του, ο οποίος προτίμησε αντί να του συμπαρασταθεί, να τον πετάξει στο νερό για να πνιγεί. Κάποιοι άλλοι παράτησαν δεμένη μια θηλυκή σκυλίτσα μαζί με τα νεογέννητα κουτάβια της, έξω από τις Τεχνικές Σχολές στη Νέα Αλικαρνασσό. Ως πότε θα τα ανεχόμαστε όλα αυτά;

Πηγή: tolmi.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2010, 15:04