Σέρρες: Η δικαίωση των φιλόζωων ήρθε μετά από πολύ κόπο

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011, 12:34
Σέρρες: Η δικαίωση των φιλόζωων ήρθε μετά από πολύ κόπο
Όπως έχουμε ήδη αναφέρει στις 2 Νοεμβρίου εκδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Σερρών η υπόθεση του παράνομου εκτροφείου των Σερρών. Ο Στάθης Θεοφανίδης «πρωταγωνίστησε» σε αυτή την δίκη, ως δικηγόρος και αντιπρόεδρος του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών (Φ.Ο.Σ.), ο οποίος αποκάλυψε τον Μάρτιο του 2010 την εγκληματική δράση των κατηγορουμένων, που τελικά δικάστηκαν και καταδικάστηκαν για το εκτροφείο – κολαστήριο. Το αποτέλεσμα αυτής της δίκης είναι ένα ακόμη «όπλο» στα χέρια των φιλόζωων.

Ο κ. Θεοφανίδης, μιλώντας στο zoosos.gr εξηγεί: «το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Σερρών μετά από μια ενδελεχή και λεπτομερή αποδεικτική διαδικασία κατέληξε στην ενοχή των κατηγορουμένων επιβάλλοντας τις ανώτατες των ποινών όπως προβλέπονται από το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο και συγκεκριμένα συνολική ποινή φυλάκισης 10 μηνών και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ!

Ο χώρος "φιλοξενείας" των σκύλωνΓια την ιστορία να αναφερθεί πως τον Μάρτιο του 2010 ανακαλύφθηκε από τον Φιλοζωικό Όμιλο Σερρών αγροικία, όπου οι κατηγορούμενοι φιλοξενούσαν 45 σκύλους καθαρόαιμους, υπό άθλιες συνθήκες διαβίωσης μέσα σε ένα συνονθύλευμα λάσπης, βρωμιάς , δυσωδίας και ασθενειών…

Οι ζωντανές μηχανές κουταβιών εδώ και χρόνια αποτελούσαν αντικείμενο εμπορικής εκμετάλλευσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην υπόθεση του παράνομου εκτροφείου του Αλεποχωρίου η ποινή ήταν αυτή των... τριών μηνών χωρίς χρηματική ποινή.

Σημαντικό επίσης είναι να τονισθεί ότι στην υπόθεση των Σερρών παραστάθηκε ως πολιτική αγωγή ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών, ο οποίος και υποστήριξε νομικά όλη αυτή την ιστορία από τον Μάρτιο του 2010. Τόσο η παρέμβαση του Φ.Ο.Σ. στην εν λόγω δίκη διεκδικώντας χρηματική ικανοποίηση από το έγκλημα όσο και το ύψος των ποινών αποδεικνύουν περίτρανα και την δυναμική του Φ.Ο.Σ., που παρά τις δυσκολίες καταφέρνει, να είναι στην πρώτη γραμμή του φιλοζωικού κινήματος, όσο και το γεγονός, ότι επρόκειτο τελικά για την πιο σοβαρή υπόθεση παράνομου εκτροφείου που έφτασε στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Νεκρά κουτάβια μέσα σε κλουβιάΕίναι σαφές ότι δεν μπορούμε να εκβιάζουμε τα φιλοζωικά αισθήματα κανενός. Ωστόσο δεν μπορούμε ούτε πρέπει να κλείνουμε τα μάτια σε κατάφωρες παραβάσεις της προστατευτικής των ζώων νομοθεσίας.

Ο Φιλοζωικός Σερρών δια της προέδρου του Ζωής Κοντού (που εντόπισε τυχαία το παράνομο εκτροφείο) αλλά και των μελών του θα είναι πάντοτε παρών παρά τις περί αντιθέτου επιδιώξεις μεμονωμένων ιθυνόντων της Δημόσιας Διοίκησης που στην συγκεκριμένη υπόθεση «έκλεισαν τα μάτια»… Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την δικαίωση του αγώνα μας οφείλουμε στους εθελοντές μας και στην πρόεδρο του σωματείου κα Κοντού».

Πηγή: zoosos.gr

Διαβάστε επίσης: Θα ξαναλειτουργήσει το κολαστήριο ζώων στις Σέρρες;
Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2010, 09:35

Έκκληση για βοήθεια από τον Φιλοζωικό Όμιλο Σερρών!
Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2010, 09:40

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011, 12:34