Μια όρκα σε αιχμαλωσία πιθανότατα έκανε απόπειρα αυτοκτονίας, αρνούμενη να δεχτεί τη ζωή περιορισμένη στα λίγες δεκάδες μέτρα της ειδικής πισίνας… Ο «Μόργκαν», στο θαλάσσιο πάρκο της Τενερίφης στην Ισπανία, σόκαρε τους τουρίστες όταν βγήκε εκτός της πισίνας και κάθισε ακίνητη για τουλάχιστον 10 λεπτά.

Οι όρκες βγαίνουν συχνά εκτός του νερού αλλά για ελάχιστο χρόνο, καθώς το βάρος τους μπορεί να συνθλίψει τα όργανά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συγκεκριμένη όρκα τον Απρίλιο είχε επιδείξει πάλι διάθεση να δραπετεύσει αλλά και να βλάψει τον εαυτό της, όταν άρχισε να χτυπάει το κεφάλι της με δύναμη στην υποθαλάσσια μεταλλική πύλη που την κρατάει δέσμια…

Χαρακτηριστικό είναι ότι από τις 6 όρκες του συγκεκριμένου θαλάσσιου πάρκου, ο Μόργκαν είναι η μόνη που γεννήθηκε ελεύθερη και αιχμαλωτίστηκε το 2010 στα ανοιχτά της Ολλανδίας, και μάλιστα οι άλλες 5 που γεννήθηκαν στο πάρκο έχουν εχθρική συμπεριφορά απέναντί της.

Ακτιβιστές ζητούν την απελευθέρωση της όρκας και την επανένωση με την οικογένεια της, που πιστεύεται ότι έχει εντοπιστεί ανοιχτά της Νορβηγίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης