Σημαντική μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, αλλά και του κόστους αποκομιδής των σκουπιδιών, φιλοδοξεί να καταγράψει ο δήμος Νίκαιας-Ρέντη με τους επίγειους και βυθιζόμενους οικολογικούς κάδους διαβαθμισμένης συμπίεσης, που τοποθέτησε σε οκτώ διαφορετικά σημεία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του δήμου Νίκαιας- Αγ.Ι. Ρέντη, πρόκειται για ένα τετραετές πρόγραμμα εναλλακτικής διαχείρισης απορριμμάτων, το κόστος του οποίου ανέρχεται στις 600.000 ευρώ, υλοποιείται εξ ολοκλήρου από ιδίους πόρους και εκτιμάται ότι θα αποφέρει θεαματικά αποτελέσματα σε πολλούς τομείς, όχι μόνο στην καθημερινότητα των πολιτών, αλλά στο περιβάλλον, τα οικονομικά του δήμου κ.ά..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης, υποστήριξε σε δήλωσή του πως «η καθαριότητα της πόλης ήταν και παραμένει πρωταρχικό μέλημά μας και οφείλουμε απέναντι στην κλιματική αλλαγή να διασφαλίζουμε υψηλή την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Με τους συγκεκριμένους βυθιζόμενους κάδους, επιτυγχάνουμε τη μείωση των δρομολογίων των απορριμματοφόρων στο μέγιστο δυνατό βαθμό, καθώς και τη μείωση του κόστους για τον δημότη, χωρίς να αλλάξει ο εξοπλισμός που διαθέτουμε. Ο δήμος μας, συμβαδίζοντας με τις νέες απαιτήσεις για λογική διαχείριση των αποβλήτων και επειδή ξοδεύονται πολλά δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο για την αποκομιδή των απορριμμάτων, φροντίζει για την εξασφάλιση ενός καθαρού περιβάλλοντος».

Πρόκειται για ρομποτικά συστήματα που σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του δήμου Νίκαιας-Ρέντη, θα μπορούν να αναγνωρίζουν πότε πρέπει να γίνει η συμπίεση όταν γεμίζει ο κάδος, δεν θα αφήνουν μυρωδιές ενώ θα μειώσουν την παρουσία των κλασσικών κάδων απορριμμάτων σε πολλές γειτονιές. Το κλασικό απορριμματοφόρο όχημα περνά κάθε μέρα για να συγκεντρώσει τα σκουπίδια από τους κάδους, ενώ με το νέο ρομποτικό σύστημα, το όχημα θα περνά μια φορά στις δέκα μέρες. Έτσι – σύμφωνα και με την ανακοίνωση – μειώνεται η κίνηση των απορριμματοφόρων, άρα δεν επιβαρύνεται το περιβάλλον με τους μεγάλους πετρελαιοκινητήρες, ενώ αντίστοιχα μειώνεται το κόστος και της περισυλλογής ανακυκλώσιμων υλικών, αφού οι ρομποτικοί κάδοι θα δέχονται κάθε είδους απορρίμματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης