Συνάντηση με θέμα την τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου των Κέντρων Περίθαλψης Ειδών Άγριας Πανίδας, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με τη συμμετοχή μελών του γραφείου του υπουργού και του γ.γ. Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, καθώς και στελεχών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν εκπρόσωποι των οργανώσεων Αρκτούρος, ΑΝΙΜΑ, Αρχέλων, Αλκυόνη, ΑΡΙΩΝ, Mom, Εταιρία Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς, Δράση για την ‘Αγρια Ζωή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με παρέμβασή του κατά την έναρξη της συνάντησης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, σημείωσε ότι γνωρίζει τα «σημαντικά προβλήματα του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου», το οποίο – όπως τόνισε – δημιουργεί εμπόδια στους ανθρώπους που ασχολούνται με την περίθαλψη τραυματισμένων ή άρρωστων άγριων ζώων και εξέφρασε τη βεβαιότητά του, πως με τη συνεργασία υπουργείου και οργανώσεων θα διαμορφωθεί άμεσα ένα σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο, που θα βοηθήσει τα Κέντρα Περίθαλψης να αναπτυχθούν και να προσφέρουν το πολύτιμο έργο της προστασίας της άγριας ζωής της χώρας μας, που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του φυσικού μας πλούτου.

Κατά τη συνάντηση παρουσιάστηκαν τα βασικά σημεία στα οποία απαιτείται νομοθετική παρέμβαση και συμφωνήθηκαν τα επόμενα βήματα της συνεργασίας για τη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου θεσμικού πλαισίου ίδρυσης και λειτουργίας των Κέντρων Περίθαλψης ‘Αγριων Ζώων, για πρώτη φορά στη χώρα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης