Συνεχίζεται η δράση των λαθροϋλοτόμων σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδος, όπως για παράδειγμα στο προστατευόμενο δάσος της Στροφυλιάς στην Αχαΐα, ενώ σε μία περίπτωση, όπως καταγγέλθηκε επίσημα, υπάλληλοι του δασαρχείου Αγρινίου απειλήθηκαν με τσεκούρι από λαθροϋλοτόμο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή δασών και αγροτικών υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων, Αντώνη Κανταρτζόπουλο, απεφεύχθη πριν από λίγες ημέρες τραγωδία με θύματα δασικούς υπαλλήλους του δασαρχείου Αγρινίου, οι οποίοι είχαν διατεταγμένη υπηρεσία πρόληψης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια ελέγχου οχήματος με παράνομα προϊόντα υλοτομίας, ο ιδιοκτήτης του αρνήθηκε να σταματήσει. Ακολούθησε καταδίωξη του οχήματος σε δρόμους του κάμπου Λεπενούς και κάποια στιγμή ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου σταμάτησε. Στην συνέχεια βγήκε από το αυτοκίνητο, πλησίασε το υπηρεσιακό όχημα, απείλησε και εξύβρισε τους δασικούς υπαλλήλους, ενώ χτύπησε το αυτοκίνητό τους, προκαλώντας μικροφθορές. Κατόπιν, αρνούμενος τον έλεγχο, πήρε ένα τσεκούρι και κατευθύνθηκε απειλητικά προς τους υπαλλήλους. Οι τελευταίοι κάλεσαν την αστυνομία, αλλά ο δράστης, στην θέα των αστυνομικών, έσπευσε να εξαφανιστεί. Μάλιστα για αυτό το γεγονός η διεύθυνση δασών κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά.

Στο μεταξύ, όπως κατήγγειλε η Οικολογική Κίνηση Πάτρας, σε καθημερινή λεηλασία έχει μετατραπεί η λαθροϋλοτομία στο εθνικό πάρκο της Στροφυλιάς. Ειδικότερα όπως αναφέρεται σε επίσκεψη που έγινε προ ημερών μέλη, της Οικολογικής Κίνησης κατέγραψαν μαζί με τους επόπτες του φορέα διαχείρισης δεκάδες αιωνόβιες κουκουναριές, οι οποίες είχαν κοπεί από τη ρίζα σε κεντρικότατα σημεία του δάσους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης