Η σοκαριστική πρακτική των Ιαπώνων να σφαγιάζουν στην κυριολεξία εκατοντάδες δελφίνια έχει ακόμη μια ανατριχιαστική προέκταση που σοκάρει τους ανθρώπους που νιώθουν… άνθρωποι.

Στην πρόσφατη σφαγή δελφινιών στο ψαροχώρι Ταϊτζί κάποιοι παρατήρησαν ότι η μητέρα ενός σπάνιου, λευκού δελφινιού αλμπίνο, αυτοκτόνησε όταν αιχμαλώτισαν το παιδί της! Μάρτυρες εντόπισαν το θηλυκό δελφίνι να καταδύεται στο βυθό και να μην επιστρέφει ποτέ ξανά στην επιφάνεια (τα δελφίνια χρειάζονται οξυγόνο για να επιβιώσουν).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα δελφίνια διακρίνονται για την υψηλή τους ευφυΐα, τις πολύπλοκες κοινωνικές σχέσεις τους και τους πολύ στενούς δεσμούς με τα μέλη των οικογενειών τους. Σύμφωνα με ειδικούς, έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο δελφίνια να αυτοκτονούν όταν βρίσκονται σε αιχμαλωσία ή σε έντονη κατάσταση στρες, αφού σε αρκετές περιπτώσεις άρχισαν να χτυπούν μέχρι θανάτου το κεφάλι τους στο μάρμαρο της πισίνας στην οποία παρέμεναν αιχμάλωτα.

«Τα δελφίνια αναπνέουν συνειδητά. Κι έτσι μπορούν να επιλέξουν να μην πάρουν την επόμενη αναπνοή τους», σχολιάζουν οι ειδικοί.

Έχουν καταγραφεί αρκετές «μυστήριες» περιπτώσεις, ακόμη και ομαδικών αυτοκτονιών, δελφινιών. Χαρακτηριστικότερη, το 2007 όταν 152 δελφίνια ξεβράστηκαν σε ακτή του νότιου Ιράν. Δεκάδες ντόπιοι προσπάθησαν να τα σώσουν και να τα επαναπροωθήσουν στη θάλασσα, όμως αυτά αντιστέκονταν σθεναρά και πέθαναν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: dailymail.co.uk

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης