Νέα διαρροή εντόπισαν οι Αρχές στον Κόλπο του Μεξικού, στην πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου που βυθίστηκε στις 22 Απριλίου.

Ύστερα από την ανακάλυψη αυτή, οι ειδικοί εκτιμούν πλέον ότι απελευθερώνεται ποσότητα πετρελαίου κατά πέντε φορές περισσότερη, σε σχέση με τους αρχικούς υπολογισμούς, ενώ το οικοσύστημα της περιοχής απειλείται άμεσα, μια και η πετρελαιοκηλίδα πλησιάζει με ταχύτερους ρυθμούς τις ακτές. Ο κυβερνήτης απηύθυνε έκκληση στις ομοσπονδιακές Αρχές για την παροχή επείγουσας βοήθειας, αναφέροντας ότι «μέρος της πετρελαιοκηλίδας πλησιάζει τις ακτές της Λουϊζιάνας νωρίτερα από ό,τι είχε προβλεφθεί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εντοπίσαμε νέα διαρροή», επιβεβαίωσε ο Μάικλ Αμπντενχοφ, εκπρόσωπος της πετρελαϊκής εταιρείας BP, η οποία είχε μισθώσει και εκμεταλλευόταν την πλατφόρμα, ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο «η ποσότητα του πετρελαίου που διαρρέει παραμένει αμετάβλητη».

Η αμερικανική υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA) προειδοποίησε ότι το βράδυ της Παρασκευής αναμένεται να φθάσει η κηλίδα στις ακτές, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Διαβάστε επίσης:
Τεράστια οικολογική καταστροφή στον Κόλπο του Μεξικού, Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης