Στη Σαντορίνη το 1ο συνέδριο για την ανακύκλωση στις νησιωτικές περιοχές

Στη Σαντορίνη το 1ο συνέδριο για την ανακύκλωση στις νησιωτικές περιοχές
Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος, του Δήμου Θήρας και του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) πραγματοποιείται στη Σαντορίνη, στις 22-23 Μαΐου 2015, το 1ο συνέδριο για την Ανακύκλωση στις Νησιωτικές Περιοχές (RECIS 2015), .

;Όπως αναφέρει το econews, oμιλητές στο συνέδριο θα είναι ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιάννης Τσιρώνης, εκπρόσωποι του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης, των συστημάτων εναλλακτικής διαχείρισης, πανεπιστημιακοί και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης οι οποίοι θα καταθέσουν γνώσεις και εμπειρίες ώστε να αναλυθεί η υπάρχουσα κατάσταση, να αναδειχθούν οι δυνατότητες που υπάρχουν και να προταθούν άμεσα εφαρμόσιμες λύσεις για την περαιτέρω ενίσχυση της ανακύκλωσης και της εναλλακτικής διαχείρισης στα νησιά.

Στο συνέδριο έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν όλοι οι Δήμαρχοι των Νησιωτικών περιοχών ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το Στρογγυλό Τραπέζι με θέμα «Οι νέες προκλήσεις για τους ΟΤΑ στην ανακύκλωση (εναλλακτική διαχείριση) – προς μια κοινωνία μηδενικών αποβλήτων».

Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη και ξενάγηση στο Κέντρο Διαλογής και Ανάκτησης Υλικών (ΚΔΑΥ) που λειτουργεί πλέον στη Σαντορίνη και αποτελεί το πρώτο στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 18 Μαΐου 2015, 23:33