Κ. Σφ.

Στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής που είναι πλέον ορατές στον πλανήτη αναφέρεται το σποτ  του εθνικού δικτύου για την κλιματική αλλαγή, climpact. Την δράση συντονίζει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και όπως αναφέρεται από τον πρόεδρό του Μανώλη Πλειώνη συμμετέχουν άλλοι  11 από τους σημαντικότερους φορείς της χώρας με στόχο τη συνδρομή των επιστημονικών δεδομένων και λύσεων προς την Πολιτεία για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Όπως τονίζει ο ακαδημαϊκός και εθνικός εκπρόσωπος για την κλιματική αλλαγή Χρήστος Ζερεφός, η πρωτοβουλία αυτή είναι σημαντική γιατί «Φέρνει σε επαφή τις κύριες ερευνητικές ομάδες που ασχολούνται με τα θέματα της κλιματικής αλλαγής και των επιπτώσεών τους στην υγεία, την οικονομία και το περιβάλλον».

Το σποτ κλείνει με τον Υφυπουργό Έρευνας και Τεχνολογίας ο οποίος αναφέρει πως, «Η εμβληματική δράση για την κλιματική αλλαγή στοχεύει στην αξιοποίηση του Ελληνικού ερευνητικού και επιστημονικού προσωπικού στην εξεύρεση ουσιαστικών και άρτια επιστημονικών λύσεων για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και την προστασία της βιοποικιλότητας».

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Το κράτος έχει συνέχεια

Από τις αναφορές όμως λείπει εντελώς ο ιθύνων νους της εξαιρετικής πρωτοβουλίας του δικτύου, ο καθηγητής πανεπιστημίου και πρώην Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστας Φωτάκης, ο οποίος είχε ανακοινώσει  παρόντων μάλιστα όλων όσοι συμμετέχουν στο νέο σποτ, ανήμερα της ημέρας  για το Περιβάλλον, τον Ιούλιο του 2019, την ίδρυση  Εθνικού Δικτύου για την κλιματική αλλαγή[U1] .

Κύριε Δήμα, υφυπουργέ της Νέας Δημοκρατίας, δεν νομίζετε ότι το κράτος έχει συνέχεια και ότι τα εύσημα πρέπει να αποδίδονται και σε αυτούς που δημιούργησαν αυτές τις εξαιρετικές πρωτοβουλίες που συνδέουν την επιστήμη με την κοινωνία; Αλλιώς πρόκειται για πολιτική απρέπεια, για να μην χρησιμοποιήσουμε βαρύτερο χαρακτηρισμό…

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης