Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες στην Ταϊλάνδη για τον εντοπισμό ενός ιδιοκτήτη διαμερίσματος στο μπαλκόνι του οποίου βρέθηκαν… έξι τίγρεις.

Το απίστευτο περιστατικό συνέβη τη Δευτέρα σε συνοικία στο βόρειο τμήμα της πρωτεύουσας, Μπανγκόκ, όταν οι αστυνομικοί κλήθηκαν από τους γείτονες να ερευνήσουν τους… περίεργους ήχους που έβγαιναν μέσα από το διαμέρισμα. Ύστερα από σύντομη έρευνα και συνοδεία εκπροσώπων από τα τοπικά Μ.Μ.Ε., οι άνδρες της Αστυνομίας βρέθηκαν μπροστά σε ένα απίστευτο θέαμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέσα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του μπαλκονιού εντόπισαν… έξι τίγρεις (πέντε αρσενικές και μια θηλυκή), ηλικίας από εννιά μηνών έως εννιά ετών. Τα ζώα είχαν εμφανή σημάδια υποσιτισμού και ήταν φυλακισμένα μέσα σε τρία σιδερένια κλουβιά, με τις Αρχές να εκτιμούν πως πρόκειται για υπόθεση παράνομης εμπορίας ειδών Άγριας Πανίδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC, ο ιδιοκτήτης του χώρου υποστήριξε αρχικά ότι διαθέτει άδεια για δύο τίγρεις, υπογραμμίζοντας πως οι υπόλοιπες τέσσερις είναι απόγονοι τους. Στη συνέχεια ζήτησε άδεια να φέρει τα σχετικά έγγραφα στους αστυνομικούς, χωρίς όμως να επιστρέψει ποτέ…

«Δεν μπορούμε να διαπιστώσουμε αν πρόκειται για απόγονους. Ακόμα όμως κι αν ισχύει κάτι τέτοιο, πρόκειται για μια ενέργεια που παραβιάζει τον νόμο καθώς δεν υπάρχει νομοθεσία που να επιτρέπει την αναπαραγωγή τίγρεων. Δεν είναι Ζωολογικός Κήπος εδώ», εξήγησε ο Attapon Suspai, εκπρόσωπος της Αστυνομίας.

Οι Αρχές έχουν προχωρήσει στη σύλληψη ενός 28χρονου εργάτη, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την εκτροφή τους.

Η λαθροθηρία και το παράνομο εμπόριο άγριων ζώων αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των χωρών που βρίσκονται στο νοτιοανατολικό τμήμα της Ασίας. Εκτιμάται ότι στη «μαύρη» αγορά τα νύχια, το δέρμα και τα δόντια μιας τίγρης μπορούν να πωληθούν για δεκάδες χιλιάδες ευρώ, καθώς θεωρείται ότι διαθέτουν και μαγικές ιδιότητες.

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
Τον συνέλαβαν επειδή είχε ως κατοικίδια… έξι τίγρεις, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2012, 16:40
Ο σκληρός νόμος της φύσης…, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012, 07:46
Ευκαιρία για κοινωνικοποίηση…, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 6 Απριλίου 2012, 03:51
Διάσωση της τίγρης μέσω… Αφρικής, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 3 Μαρτίου 2012, 06:53
Κάποιος να τις προσέχει!, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2012, 03:56
Αθώοι λόγω… αυτοάμυνας, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2011, 03:58
 
Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης