Την τεράστια οικολογική ρύπανση, που προκαλεί ένα τυροκομείο στην περιοχή Παναγίτσα του Δήμου Λεβιδίου στν Νομό Αρκαδίας, καταγγέλλει και το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Αγρίων Ζώων. Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, για να γλιτώσει τα χρήματα που απαιτεί η επεξεργασία των λυμάτων, τα πετά -από το 2002- σε μια ανενεργή γεώτρηση βάθους 120 μέτρων. Έτσι, από τον υδροφόρο ορίζοντα αυτά φτάνουν στον ποταμό Τράγο, στη συνέχεια στον Λάδωνα, κατόπιν στην λίμνη του Λάδωνα που είναι και περιοχή NATURA, έπειτα στον Λούσιο, μετά στον Αλφειό και τέλος στην θάλασσα.

Αφρός από τυρόγαλο στα ποτάμια της περιοχήςΗ επιχείρηση βρίσκεται περίπου 1,5 χιλιόμετρο μακριά από τις πηγές και σε απόσταση λίγων μέτρων από το κανάλι αποστράγγισης της λίμνης Καντήλας, που τροφοδοτεί τη κοιλάδα του Τράγου (Δαραίικο κάμπο) με νερό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής Νομαρχίας Αρκαδίας από τον Ιούνιο του 2009 έχει εκδώσει οδηγία για να μην ποτίζονται τα ζώα στις μολυσμένες πηγές (αριθμ. Πρωτ. 2616/10-06-09). Σύμφωνα με στοιχεία του Δήμου Λεβιδίου, στην συγκεκριμένη περιοχή ποτίζονται περίπου 3.000 αιγοπρόβατα και 300 βοοειδή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης