Ο Σπύρος Μπάντιος με την ομάδα του βουτάνε για ακόμα μια φορά στα υπέροχα -επιφανειακά- νερά της Κέρκυρας και μας προσφέρουν ένα εξαιρετικό καλοκαιρινό βίντεο. Και λέμε επιφανειακά, διότι η κατάσταση σε κάποια σημεία του βυθού δεν είναι αυτή που θα έπρεπε εξαιτίας της έλλειψης περιβαλλοντικής συνείδησης ορισμένων.

Ο Σπύρος Μπάντιος αναφέρει για το συγκεκριμένο βίντεο:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η εκδήλωση της βαρκαρόλας στην Κέρκυρα μπορεί να μην πραγματοποιήθηκε αυτή τη χρονιά, αλλά το αρνητικό αποτύπωμά της είναι ακόμη εμφανές στο μεγάλο βάθος του βυθού και του χρόνου.

»Πιο λυπητερό όμως συνεχίζει να είναι το γεγονός ότι δεν αναλαμβάνει κάποιος την ευθύνη, τουλάχιστον όχι δημοσίως, δημιουργώντας φανταστικές ιστορίες που δίνουν λανθασμένες εντυπώσεις για το ποιος πραγματικά υπονομεύει την Κέρκυρα.

»Το ψέμα και τα παρατημένα σκουπίδια δεν κρύβονται για πάντα και η υπευθυνότητα είναι σκληρή, πικρή και βαριά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το βίντεο:

 

 

Σκηνοθεσία / Μοντάζ : Σπύρος Μπάντιος Εικόνα / Δύτες : Σπύρος Μπάντιος, Κατερίνα Σολδάτου, Στέφανος Παππάς

 

Οι προτάσεις των δημιουργών για το έθιμο της βαρκαρόλας:

*Υπενθυμίζουμε ότι θέλουμε μια βαρκαρόλα σωστή που θα δίνει το σωστό παράδειγμα σε κάθε άλλη εκδήλωση και εδώ είναι ξανά οι προτάσεις μας για βελτίωση: 

-Λεπτομερής μελέτη, σχεδιασμός της εκδήλωσης και έκθεση απολογισμού με δημοσίευση στο δελτίο τύπου με τα στάδια διεξαγωγής.

-Μελέτη, σχεδιασμός, υλοποίηση από επαγγελματία πυροτεχνουργό που θα αναλάβει όλο το μέρος των βεγγαλικών και όχι μόνο των εναέριων.

-Όχι παρατηρητές και πυροτεχνήματα στο ίδιο σκάφος, εκτός αν προβλέπεται από τη μελέτη του πυροτεχνουργού

-Παρότρυνση για ενεργή συμμετοχή περισσότερων φίλων και εθελοντών της βαρκαρόλας.

-Εκπαίδευση όλων και επιλογή των πιο ικανών εθελοντών.

-Επίβλεψη σε κάθε πόστο χωρίς τριπλά και τετραπλά καθήκοντα εθελοντών.

-Αυστηρή αποτροπή ρίψης αντικειμένων ή μέρους αντικειμένων κάθε είδους, μεγέθους και υλικού στη θάλασσα από διοργανωτές, εθελοντές και συμμετέχοντες.

-Συστάσεις για την εφαρμογή του παραπάνω κανόνα και από τους θεατές.

-Οργάνωση ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή και δημοσίευση απολογισμού.

-Αποφυγή πλαστικών μιας χρήσης.

-Έλεγχος και πλήρης αποκατάσταση του χώρου και βυθού όχι αργότερα από τις πρώτες πρωινές ώρες μετά το πέρας της εκδήλωσης και φυσικά η τελική εικόνα οφείλει να είναι καλύτερη από αυτή της έναρξης.

***Συνένοχος είναι όποιος παίρνει το μέρος που θέλει να δικαιολογεί απόψεις και απερίσκεπτες ενέργειες εις βάρος όλων μας. Τέλος οι «υπεύθυνοι» θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη και τουλάχιστον να ζητήσουν συγγνώμη από τον κόσμο υποσχόμενοι συμμόρφωση και βελτίωση.

Δείτε ακόμα:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης