Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η δοκιμαστική πεζοπορία που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαΐστρου το Σάββατο 7 Απριλίου 2012.

Η διαδρομή που ακολουθήθηκε είχε ως αφετηρία το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο πλατανότοπο Μαΐστρου. Αφού οι πεζοπόροι διέσχισαν τον πλατανότοπο και περπάτησαν για μερικές εκατοντάδες μέτρα πάνω στο ανάχωμα, έφτασαν στο μονοπάτι, το οποίο βρίσκεται δίπλα στα «γιάρια» (κόκκινα χώματα) ακριβώς δίπλα στο ποτάμι της Μαΐστρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διαδρομή ήταν μοναδικής ομορφιάς, αφού κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας συνάντησαν πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Εκτός από τα πλατάνια, που είναι το σήμα κατατεθέν της Μαΐστρου, συνάντησαν κέδρους, ιτιές, φτελιές, βελανιδιές, λυγαριές, πουρνάρια, αγριελιές, ρίγανη, τσαλιά και πολλά άλλα φυτά και θάμνους.

Επίσης εντύπωση έκανε στους πεζοπόρους το γεγονός ότι στο ποτάμι, παρά τη μεγάλη επιβάρυνσή του από σκουπίδια και μπάζα, υπάρχουν ψάρια, νεροχελώνες και καβούρια. Τα αηδόνια, τα κοτσύφια, οι γλάροι ήταν οι πιστοί σύντροφοί τους σε όλη τη διαδρομή. Ο μαυροπελαργός, η αλεπότρυπα, και οι χελώνες που συνάντησαν εντυπωσίασαν ιδιαίτερα τους μικρούς φίλους της παρέας.

Η θέα προς το τέλος της διαδρομής ήταν μοναδική, αφού θαύμασαν από ψηλά την Αλεξανδρούπολη, τη χιονισμένη Ίμβρο και τη Σαμοθράκη, τη Θάσο, την Αίνο και τη χερσόνησο της Καλλίπολης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μονοπάτι είναι σχετικά εύκολο, περνάει κάτω από πλατάνια δίπλα στο ποτάμι. Δύσκολο είναι το σημείο στα «γιάρια» στην αλεπότρυπα. Αποζημιώνεσαι όμως, καθώς περνάς κάτω από κέδρους, βελανιδιές και πουρνάρια, σαν να είσαι σε ένα μικρό τούνελ.

Η πεζοπορία διήρκεσε συνολικά μία ώρα και δέκα λεπτά και αποτέλεσε για όλους εξαιρετική εμπειρία, αφού πολλοί ήταν αυτοί που δεν γνώριζαν ότι υπάρχει δίπλα τους ένα τόσο όμορφο φυσικό τοπίο.

Η πρώτη επαφή με την πεζοπορία άφησε σε όλους τις καλύτερες εντυπώσεις. Όλοι υποσχέθηκαν ότι θα ξαναβρεθούν πάλι μαζί το Σάββατο, 21 Απριλίου 2012, στις 17.30, για την καινούργια πεζοπορία και στόχος του συλλόγου είναι η εκδήλωση αυτή να γίνει θεσμός.

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης