To 2014 ήταν σίγουρα η πιο ζεστή χρονιά που έχει καταγραφεί ποτέ στον πλανήτη, μια τάση που συνεχίζεται, επιβεβαίωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετεωρολογίας (ΟΜΜ).

Η μέση θερμοκρασία της ατμόσφαιρας στην επιφάνεια του πλανήτη ξεπέρασε πέρυσι κατά 0,57 βαθμό Κελσίου την υπολογιζόμενη μέση θερμοκρασία για την περίοδο αναφοράς 1961-1990, που είναι 14 βαθμοί, ξεπερνώντας τα ρεκόρ υψηλότερης θερμοκρασίας του 2010 (κατά 0,55 βαθμό πάνω) και του 2005 (κατά 0,54 βαθμό), σύμφωνα με τον εξειδικευμένο οργανισμό του ΟΗΕ που εδρεύει στη Γενεύη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο αιώνας μας συγκεντρώνει 14 από τις 15 θερμότερες χρονιές. Υπολογίζουμε σε μια συνέχιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, καθώς η συγκεντρώσεις αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα και η αύξηση της ενθαλπίας των ωκεανών μας υπόσχονται ένα θερμότερο μέλλον», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΟΜΜ Μισέλ Ζαρό.

«Η παγκόσμια τάση υπερθέρμανσης του πλανήτη είναι πιο σημαντική από την κατάταξη αυτής ή εκείνης της χρονιάς”, πρόσθεσε διευκρινίζοντας ότι αυτό προκύπτει από την ανάλυση συνόλων δεδομένων ότι το 2014 είναι, έναντι της συλλογής δεδομένων, η θερμότερη χρονιά παρότι υπάρχει ελάχιστη διαφορά ανάμεσα στις τρεις πιο θερμές χρονιές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης