Το αφιέρωμα της Google για την ημέρα της Γης

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 25 Απριλίου 2011, 18:02
Το αφιέρωμα της Google για την ημέρα της Γης

Όπως μας έχει συνηθίσει η Goοgle, σε σημαντικές μέρες του χρόνου να αλλάζει το λογότυπό της, έτσι και σήμερα το αφιερώνει στην ημέρα της γης. Ένα άκρως καλλιτεχνικό και οικολογικό λογότυπο, με ζωάκια, καταρράκτες, δέντρα και πολύ πράσινο, μας υπενθυμίζει ότι σήμερα είναι η Ημέρα της Γης.

Πλέον όμως η Γη μας, δεν είναι έτσι. Έχει πολλά προβλήματα. Όπως υπερθέρμανση, ξηρασία, ρύπανση των υδάτων και των εδαφών, κλιματική αποσταθεροποίηση. Όλα αυτά στο λογότυπο έχουν χαθεί. Γιατί είναι η Γη που θα θέλαμε όλοι να έχουμε. Όμως την καταστρέψαμε.
 
Η Διεθνής Ημέρα της Γης που ξεκίνησε να εορτάζεται στην Αμερική, πριν από 40 χρόνια, αποτελεί μια συλλογική έκφραση της επιθυμίας του κόσμου για τη δημιουργία μιας πιο βιώσιμης και ανθρώπινης κοινωνίας.
Εμπνευστής της ιδέας ήταν ο Αμερικανός γερουσιαστής Γκάιλορντ Νέλσον, ο οποίος αποσκοπούσε με τον τρόπο αυτό στην προώθηση των περιβαλλοντικών ζητημάτων. Σε ανάμνηση εκείνης της πρώτης ουσιαστικά κινητοποίησης, η 22α Απριλίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα της Γης.

Πάνω από ένα δισεκατομμύριο πολίτες θα λάβουν μέρος στις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί με ένα ζητούμενο: λιγότερα λόγια, περισσότερα έργα. Ο πλανήτης σήμερα βρίσκεται αντιμέτωπος με τεράστια προβλήματα, όπως λιμοί, κατάρρευση οικοσυστημάτων, μαζικές μετακινήσεις πληθυσμών και λειψυδρία. Πηγή:layout

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 25 Απριλίου 2011, 18:02