Την προώθηση σύναψης εθελοντικής συμφωνίας με τον κλάδο του λιανικού εμπορίου, προκειμένου να περιοριστεί η χρήση της πλαστικής σακούλας, θα επιδιώξει η κυβέρνηση, όπως προκύπτει από έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Οι ποσότητες πλαστικής συσκευασίας -συμπεριλαμβανομένων και των πλαστικών σακουλών- που διατέθηκαν στην αγορά το 2012, σύμφωνα με στοιχεία που διαθέτει το ΥΠΕΚΑ, ανέρχονταν σε 184.915 τόνους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα υλικά συσκευασίας, υποσύνολο των οποίων συνιστά η πλαστική σακούλα, αποτελούν ένα από τέσσερα ρεύματα προτεραιότητας του «Εθνικού Σχεδίου Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων» που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, που είναι στην ευθύνη του ΥΠΕΚΑ, προβλέπονται δράσεις επικοινωνίας και δημοσιότητας με στόχο την ευαισθητοποίηση των καταναλωτών αναφορικά με τη χρήση της πλαστικής σακούλας.

Επιπρόσθετα, προβλέπεται η προώθηση σύναψης εθελοντικής συμφωνίας με τον κλάδο του λιανικού εμπορίου για την πρόληψη δημιουργίας αποβλήτων συσκευασίας, στο πλαίσιο της οποίας θα εξεταστούν και δράσεις προαγωγής των επαναχρησιμοποιούμενων σακουλών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης