«Το ΥΠΕΝ δεν εμπλέκεται στη λειτουργία του Κέντρου Ανακύκλωσης και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Λαγκαδά»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2019, 18:49
«Το ΥΠΕΝ δεν εμπλέκεται στη λειτουργία του Κέντρου Ανακύκλωσης και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Λαγκαδά»

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας δεν εμπλέκεται είτε στη λειτουργία, είτε στη διακοπή λειτουργίας του Κέντρου Ανακύκλωσης και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Λαγκαδά, υπογραμμίζει ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος, απαντώντας στην εξώδικη διαμαρτυρία του δημάρχου Λαγκαδά, Γιάννη Καραγιάννη προς το υπουργείο.

«Ο Δήμαρχος Λαγκαδά επέλεξε να στείλει εξώδικο σε εμάς χωρίς να ελέγξει ως όφειλε τα θέματα αρμοδιότητας και χωρίς να επικοινωνήσει μαζί μου, όπως έκανε σε όλη τη θητεία του. Στρέφεται κατά του ΥΠΕΝ το οποίο δεν εμπλέκεται είτε στη λειτουργία είτε στη διακοπή λειτουργίας του Κέντρου Ανακύκλωσης και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Λαγκαδά. Αντίθετα, πρόκειται για διαδικασία που εμπλέκει αποκλειστικά και διμερώς τον Δήμο Λαγκαδά με το Σύστημα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης», επισημαίνει ο κ. Φάμελλος.

Προσθέτει δε, ότι το ΥΠΕΝ δεν έχει την εποπτεία της εταιρείας Ανταποδοτική Ανακύκλωση Α.Ε., εφόσον πρόκειται για ένα Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης που ελέγχεται από τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) , ο οποίος έχει δώσει και τη σχετική άδεια.

«Το Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Λαγκαδά αποτελεί συνεργασία του Δήμου Λαγκαδά με το Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης. Περιμένουμε λοιπόν και εμείς ως ΥΠΕΝ, ενημέρωση από τον Δήμο Λαγκαδά, να μας πληροφορήσει για ποιον λόγο αναστέλλεται η λειτουργία του συγκεκριμένου Πάρκου και γιατί δεν μας ενημέρωσε για πιθανά προβλήματα στη σχέση του με το Σύστημα», υπογραμμίζει ο αναπληρωτής υπουργός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σε έγγραφα τα οποία κατέθεσε το Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης στον ΕΟΑΝ την Τετάρτη, δηλώνεται η απόφαση παύσης λειτουργίας του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Λαγκαδά για λόγους ανωτέρας βίας οι οποίοι δεν εξηγούνται και δεν δικαιολογούνται στην επιστολή του. «Και μάλιστα αυτό γίνεται τη στιγμή που εισπράττει κανονικά τις εισφορές όλων των υπόχρεων από το χώρο της ανακύκλωσης, άρα υποχρεούται να υλοποιεί τις δράσεις που προβλέπονται και να λειτουργεί κανονικά όλες τις δραστηριότητες και τις δομές ανακύκλωσης», αναφέρει.

Ο κ. Φάμελλος σημειώνει ότι «είναι απορίας άξιο γιατί ο Δήμαρχος εμπλέκει το ΥΠΕΝ και εμένα προσωπικά, μεσούσης της προεκλογικής περιόδου, στη δική του διμερή σχέση με το Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης, το οποίο με βάση τη λειτουργία του ΕΟΑΝ και τις υποχρεώσεις του οφείλει να συνεχίζει κανονικά τις δραστηριότητές του».

Τέλος,υπογραμμίζει, ότι ο Δήμαρχος Λαγκαδά «δεν πρέπει να μπερδεύει τον ρόλο του δημάρχου με τον ρόλο του υποψήφιου Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στη Β' εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2019, 18:49