«Το Μητροπολιτικό Πάρκο με σταθερά βήματα μετατρέπεται σε περιβαλλοντικό κέντρο, χώρο άθλησης, αναψυχής και πολιτισμού» τόνισε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με αφορμή την υδροδότηση των λιμνών στο πάρκο Αν.Τρίτση και τη μετατροπή τους σε υγροβιότοπους.

Ειδικότερα το πάρκο αναβαθμίζεται συνεχώς με τη στενή συνεργασία περιφέρειας και Φορέα Διαχείρισης με καθημερινές παρεμβάσεις, ενώ ολοκληρώθηκε και η συντήρηση-ανάπλαση του κεντρικού ανοιχτού θεάτρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προς περάτωση βαίνει η στεγανοποίηση της λιμνοδεξαμενής Νο 5 και του καναλιού που συνδέει τις λίμνες Νο 5 και Νο 6. Με την υδροδότηση 1.000 κυβικών μέτρων νερού ημερησίως γέμισαν ήδη οι τεχνητές λίμνες (Νο 3, Νο 4 και Νο 6) και διασφαλίζεται η απαιτούμενη οικολογική σταθερότητα για τη λειτουργία τους ως υγροβιότοπων, όπου φιλοξενούν και προσφέρουν καταφύγιο σε σπάνια υδρόβια χλωρίδα και πανίδα.

Ο περιφερειάρχης, ο οποίος βρίσκεται σε καθημερινή συνεργασία τόσο με τη διευθύντρια του Φορέα Μ. Χατζηαθανασίου, με τον πρόεδρο Σ. Ζωγραφάκη και τα μέλη του Δ.Σ., μιλώντας για το έργο υπογράμμισε: «Με σταθερά βήματα, σημειώνονται σημαντικά βήματα για την ανάπλαση και την αναβίωση του Πάρκου. Οι λίμνες μετατρέπονται σε οικοσυστήματα και δημιουργούν ένα μοναδικό υδροβιότοπο εντός του αστικού ιστού. Είναι χρέος μας, αφού αναγνωρίσουμε την τεράστια σημασία του Μητροπολιτικού Πάρκου, να συμβάλουμε στη βελτίωσή του, προκειμένου να μπορούν οι κάτοικοι της περιοχής, της δυτικής Αθήνας αλλά και όλης της Αττικής να το απολαμβάνουν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης