Τα δύο γιγάντια πάντα του ζωολογικού πάρκου Ουένo στο βόρειο Τόκιο έγιναν ζευγάρι χθες βράδυ, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του πάρκου του, εκφράζοντας την ελπίδα η ένωση αυτή να φέρει καρπούς.

Χιλιάδες επισκέπτες θαύμαζαν καθημερινά εδώ και έξι ημέρες την Κυρία Σιν Σιν και τον Κύριο Ρι Ρι που αναπαύονταν μέσα στους χωριστούς φράχτες τους. Τη Δευτέρα όμως έδειξαν χωρίς καμιά αμφιβολία ενδιαφέρον το ένα πάντα για το άλλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα βάλαμε λοιπόν μαζί γύρω στις 17.20. Αυτά κοιτάχτηκαν στα μάτια και μετά έγιναν ζευγάρι γύρω στις 18.00. Τα δύο πάντα χώρισαν εκ νέου και οδηγήθηκαν ξανά στους προστατευμένους χώρους τους στις 18.05» είπε ο Χιντετόσι Κουροτόρι, εκπρόσωπος του ζωολογικού πάρκου.

Η διεύθυνση του ζωολογικού πάρκου ανάρτησε στο διαδίκτυο ένα βίντεο από τη… μοιραία στιγμή.

Η Κίνα δάνεισε το Φεβρουάριο του 2011 στην Ιαπωνία την Σιν Σιν και τον Ρι Ρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα δύο πάντα απόκτησαν ένα μωρό πέρυσι, δίνοντας μεγάλη χαρά σε όλη τη χώρα, καθώς ήταν τα πρώτα γεννητούρια ενός πάντα ύστερα από 24 χρόνια σε ζωολογικό του πάρκο. Ωστόσο το μικρό πάντα προσβλήθηκε από πνευμονία και πέθανε ύστερα από μια εβδομάδα.

Οι εκπομπές στην τηλεόραση σταμάτησαν τη ροή του προγράμματός τους για να μεταδώσουν τη θλιβερή είδηση μεταδίδοντας εικόνες από το ζωολογικό πάρκο, με τον διευθυντή του με δάκρυα στα μάτια να ανακοινώνει την απώλεια.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης