Ντροπή για το ανθρώπινο είδος είναι αυτός που πυροβόλησε με καραμπίνα και ακρωτηρίασε το πόδι ενός αθώου σκύλου προχθές στην Λευκάδα.

Το άτυχο τετράποδο ζώο, που δεν είναι καν αδέσποτο (φανταστείτε,εάν ήταν, πόσο ακόμα θα το βασάνιζαν) ονομάζεται Γουσταύος και είναι ο πιο πράος σκύλος που μπορείτε να συναντήσετε στο νησί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την περασμένη Κυριακή, στις 17:30 το απόγευμα, την ώρα δηλαδή που έλειψε η συμπαθέστατη κυρία που τον φροντίζει, κάποιος ασυνείδητος έβγαλε την καραμπίνα του στην περιοχή Βαρδάνια Λευκάδας (κοντά στο Σούπερ Μάρκετ Βεργίνη) και μέσα σε κατοικημένη περιοχή πυροβόλησε από πολύ κοντά το ανυποψίαστο ζώο, με αποτέλεσμα τα σκάγια να του κόψουν κυριολεκτικά το πόδι.

Μόλις έγινε αντιληπτό το συμβάν, οι γείτονες, φιλόζωοι καθώς ήταν, πήγαν το Γουσταύο στον κτηνίατρο. Ο κτηνίατρος με την ακτινογραφία κατέληξε ότι ο σοβαρός τραυματισμός προήλθε από σκάγια.

Τα σκάγια πέτυχαν το άτυχο ζώο στο πόδι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τραυματισμένο ζώο ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή, έτσι ώστε, αφού υποχωρήσει το οίδημα στο πόδι του, να χειρουργηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Η κυρία που φροντίζει και αγαπά το ταλαιπωρημένο ζώο, γείτονες που είναι πραγματικά άνθρωποι και όχι ανθρωπόμορφα κτήνη καθώς και το Σωματείο Φιλόζωων Λευκάδας προσφέρουν ό,τι χρειάζεται ο άτυχος σκύλος πάντα σε συνδυασμό με την ανεκτίμητη βοήθεια που προσφέρει ο κτηνίατρος Νίκος Σουρβίνος, όπως επίσης και ο Αλέκος Ανυφαντής.

Το σωματείο Ζωόφιλων Λευκάδας εξετάζει σοβαρά να καταθέσει μήνυσης κατ’ αγνώστου και ζητά από όποιον είδε ή άκουσε να επικοινωνήσει στα τηλέφωνα: 6973 860 266 και 6983 289 703.

Σκεφτείτε ότι, όποιος μπορεί να είναι τόσο βάρβαρος με τα ζώα, μπορεί κάλλιστα να στρέψει την βαρβαρότητά του αυτή στους συνανθρώπους του ακόμα και σε μικρά παιδιά.

Πηγή: mylefkada.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης