Η παραγωγή βιοκαυσίμων από μικρο-φύκια είναι ένας τομέας ο οποίος τα επόμενα χρόνια αναμένεται να γνωρίσει τεράστια ανάπτυξη, όπως εκτιμούν αμερικανοί εμπειρογνώμονες, ενώ και το υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ σε έκθεσή του εκτιμά ότι τα μικρο-φύκια θα μπορούν τελικά να αντικαταστήσουν έως το 17% των αμερικανικών πετρελαϊκών εισαγωγών.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο υποστηρίζει τουλάχιστον 30 προγράμματα για την παραγωγή βιοκαυσίμων από μικρο-φύκια έναντι επενδύσεων συνολικού ύψους 85 εκατομμυρίων δολαρίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πιο πρόσφατο πρόγραμμα ανακοινώθηκε το Φεβρουάριο από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.
“Εκπονήσαμε μια μελέτη που δείχνει ότι το καύσιμο –βενζίνη ή γκαζολίνη– που αντλείται από μικρο-φύκια θα μπορούσε να παραχθεί έναντι μόλις 2,28 δολαρίων το γαλόνι (3,78 λίτρα)”, δηλώνει ο Ριγκς Εκελμπερι, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής εταιρίας Originoil, δηλαδή σχεδόν δύο φορές λιγότερο από τη σημερινή τιμή στην αντλία του πρατηρίου.

Η Originoil είναι μια από τις εταιρίες στις ΗΠΑ μαζί με την Sapphire Energy, στην οποία επένδυσε ο Μπιλ Γκέιτς, που εφαρμόζουν αποδοτικές τεχνολογίες εξαγωγής του καυσίμου που παράγεται από αυτούς τους θαλάσσιους μικρο-οργανισμούς.

Πηγή:energypress
Eπιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης