Ως μία μεγάλη νίκη για το περιβάλλον και την εθνική οικονομία χαρακτήρισε η WWF Ελλάς τη δημόσια δέσμευση του Υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη για οριστική παύση των επενδύσεων σε μονάδες λιθάνθρακα.

«Οφείλουμε να εξάρουμε τη στάση του κ. Χατζηδάκη που θέτει ένα οριστικό τέλος στο σίριαλ του λιθάνθρακα και στην πυρηνική παραφιλολογία. Με τις δηλώσεις του ο κ. Χατζηδάκης αποδεικνύει ότι συμμερίζεται την άποψη του WWF Ελλάς και του συνόλου της κοινωνίας των πολιτών, που θεωρεί ότι ο λιθάνθρακας θα ήταν πλήγμα για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον και θα συντηρούσε το σημερινό ρυπογόνο και αδιέξοδο μοντέλο ανάπτυξης και παραγωγής ενέργειας», δήλωσε ο Δημήτρης Καραβέλλας, διευθυντής του WWF Ελλάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το WWF Ελλάς αποτελεί ιδρυτικό μέλος της «Συμμαχίας ενάντια στο λιθάνθρακα» μαζί με οκτώ Δήμους και Κοινότητες (Καβάλας, Αλμυρού, Αστακού Αιτωλοακαρνανίας, Διστόμου Βοιωτίας, Κήρεως Ευβοίας, Οπουντίων Φθιώτιδας, Αντίκυρας Βοιωτίας και Κυρακίου Βοιωτίας) στα όρια των οποίων προβλεπόταν η δημιουργία μονάδων ηλεκτροπαραγωγής από λιθάνθρακα.

«Νιώθουμε δικαιωμένοι για τις προσπάθειες που καταβάλαμε για να αποδείξουμε το αυτονόητο: ότι ο λιθάνθρακας και τα πυρηνικά δε χρειάζονται στην Ελλάδα. Αυτό μας δίνει το δικαίωμα να αισιοδοξούμε ότι μπορεί να επιτελεστεί η αναγκαία στροφή της Ελλάδας σε μια βιώσιμη και ανταγωνιστική πράσινη οικονομία», συμπλήρωσε ο κ. Καραβέλλας.

Εμπεριστατωμένη επιστημονική έκθεση με τίτλο «Λύσεις για την κλιματική αλλαγή: όραμα βιωσιμότητας για την Ελλάδα του 2050» έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα το WWF Ελλάς στην οποία προτείνει το ενεργειακό μείγμα και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν στην ηλεκτροπαραγωγή τα επόμενα 40 χρόνια ώστε η χώρα μας να περιορίσει την ενεργειακή εξάρτηση και να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης