Χανιά: Επεκτείνεται το πρόγραμμα αποκομιδής απορριμμάτων «πόρτα -πόρτα»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017, 18:32
Χανιά: Επεκτείνεται το πρόγραμμα αποκομιδής απορριμμάτων «πόρτα -πόρτα»
Την επέκταση του προγράμματος αποκομιδής των απορριμμάτων «πόρτα-πόρτα» στο κέντρο της πόλης των Χανίων ανακοίνωσε σήμερα ο δήμος.

Δηλαδή το πρόγραμμα επεκτείνεται στη Δημοτική Αγορά, την Πλατεία 1866 και την οδό Χατζημιχάλη Γιάνναρη, μέχρι και την οδό Αποκορώνου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, πρόκειται για μια συνεργασία του Δήμου Χανίων με τη Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΔΕΔΙΣΑ) που στόχο έχει να αλλάξει τη δυσάρεστη εικόνα των κάδων απορριμμάτων μπροστά από επιχειρήσεις στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «οι επαγγελματίες, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, έχουν δεχτεί πολύ θετικά τη συγκεκριμένη επέκταση, η οποία αναβαθμίζει αισθητικά και ουσιαστικά το σημείο».

Η αποκομιδή γίνεται από όχημα της ΔΕΔΙΣΑ με τρία δρομολόγια σε καθημερινή βάση. Το πρόγραμμα «Πόρτα-Πόρτα» εκτός από το κέντρο της πόλης εφαρμόζεται και στο παλιό λιμάνι των Χανίων.

Σε κάθε επιχειρηματία των περιοχών που εφαρμόζεται παρέχεται μικρός κάδος απορριμμάτων ο οποίος τοποθετείται σε εσωτερικό χώρο της κάθε επιχείρησης. Σε τακτά χρονικά διαστήματα ανά ημέρα μικρό όχημα-απορριμματοφόρο αδειάζει τους κάδους και έτσι αποφεύγεται το φαινόμενο της εναπόθεσης των απορριμμάτων σε μεγάλους εξωτερικούς κάδους.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017, 18:32