Η προετοιμασία και ενημέρωση των δήμων της Δυτικής Κρήτης για θέματα που αφορούν τη χρηματοδότηση έργων και δράσεων διαχείρισης αποβλήτων θα βρεθεί στο επίκεντρο σύσκεψης, που οργανώνει η περιφέρεια Κρήτης τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου στα Χανιά.

Στη σύσκεψη, εκτός από τους δήμους, έχουν κληθεί και φορείς διαχείρισης αποβλήτων, προκειμένου να ενημερωθούν από τη Διαχειριστική Αρχή του ΠΕΠ Κρήτης για θέματα χρηματοδότησης έργων και δράσεων (μικρής κλίμακας) διαχείρισης αποβλήτων στην περιοχή αρμοδιότητάς τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η ατζέντα της συνάντησης περιλαμβάνει τα εξής θέματα:

1. Παρουσίαση της πρόσκλησης του Ταμείου Συνοχής για θέματα διαχείρισης αποβλήτων.

2. Ενημέρωση των υπόλοιπων φορέων για το περιεχόμενο του ΕΠ ΚΡΗΤΗ 2014-2020 αναφορικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων και τον χρονοπρογραμματισμό για τις επόμενες ενέργειες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

3. Συζήτηση για τις προτεραιότητες και τις μέχρι σήμερα πρωτοβουλίες των φορέων για την ωρίμανση των έργων διαχείρισης απορριμμάτων που θα μπορούσαν να υποβληθούν στο ΠΕΠ, προκειμένου να τα γνωρίζει η Διαχειριστική Αρχή πριν προχωρήσει στην εξειδίκευση των δράσεων.

4. Συζήτηση με τον δήμο Χανίων για την ετοιμότητά του προκειμένου να υλοποιήσει τα έργα που εμπίπτουν στο περιεχόμενο της εξειδίκευσης του προγράμματος βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, ενόψει της έκδοσης της σχετικής πρόσκλησης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης