«Αδιανόητη είναι η άδεια για εξόντωση της άγριας ζωής στον Έβρο» καταγγέλλουν σε ανακοίνωσή τους η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης να επιτρέψει το κυνήγι στην πληγείσα από τις φωτιές και την κακοκαιρία περιοχή.

Αναλυτικά αναφέρουν:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η κυβέρνηση απελευθερώνει το κυνήγι για όλα τα είδη των ζώων στον καμένο Έβρο, ακυρώνοντας την απαγόρευση που είχε ληφθεί μόλις πριν από τρεις μήνες κάτω από την πίεση της τεράστιας καταστροφής που είχε σοκάρει όλη την Ευρώπη. Είχε προηγηθεί η άρση της απαγόρευσης για τα αγριογούρουνα στα μέσα Οκτώβρη αλλά και καταγγελίες για ανεξέλεγκτη λαθροθηρία.
Πρόκειται για μια αδιανόητη υποχώρηση στο αιματηρό και καταστροφικό χόμπυ εξόντωσης της άγριας ζωής, σε μια περιοχή που καταστράφηκε από την μεγαλύτερη πυρκαγιά που καταγράφηκε ποτέ στην Ευρώπη, όπως αναγνώρισε η Κομισιόν.

Η εξαίρεση από το κυνήγι των καμένων περιοχών, δεν παρέχει καμία προστασία στα ζώα καθώς τα περισσότερα έχουν μεταναστεύσει στις περιοχές που δεν έχουν καεί. Επιπλέον η επιτήρηση της λαθροθηρίας στα καμένα θα είναι ακόμη πιο δύσκολη όταν χιλιάδες κυνηγοί θα κυκλοφορούν νόμιμα στον Έβρο.

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία με δύο ανοιχτές επιστολές της, στις 2 και στις 28 Αυγούστου, είχε απευθύνει έκκληση στον πρωθυπουργό και συναρμόδιους υπουργούς για απαγόρευση της κυνηγετικής δραστηριότητας για 3 έτη σε όλη την Ελλάδα και κατ’ ελάχιστον για τους νομούς που δοκιμάστηκαν από πυρκαγιές. Θυμίζουμε ότι η χώρα μας είχε θλιβερή πρωτιά σε καμένες εκτάσεις φέτος σε όλη την Ευρώπη. Αν συνυπολογίσουμε και τις καταστροφικές πλημμύρες, η οικολογική καταστροφή είναι ανυπολόγιστη φέτος για τη χώρα μας και τα άγρια ζώα μετρούν τεράστιες απώλειες και πολλούς χαμένους βιότοπους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι τουλάχιστον υποκριτικό η κυβέρνηση από την μια να υποστηρίζει ότι προστατεύει τα ζώα και το περιβάλλον και από την άλλη να επιτρέπει άλλη μια καταστροφική δραστηριότητα που στερεί από τη φύση την δυνατότητα να ανακάμψει. Η αλυσίδα της ζωής είναι ενιαία. Υγιή δάση και οικοσυστήματα σημαίνει προστασία των ζώων και των φυτών που τα αποτελούν.
Καλούμε όλες τις οικολογικές και φιλοζωικές οργανώσεις, σωματεία, ομάδες, όλους τους φιλόζωους και οικολογικά ευαισθητοποιημένους συμπολίτες να διαμαρτυρηθούν για την σωτηρία του εναπομείναντος οικοσυστήματος του Έβρου.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να προστατέψει την άγρια ζωή της χώρας».

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης