Συναγερμός σήμανε στην Δυτική Θεσσαλονίκη από δεκάδες νεκρά ψάρια που εντοπίστηκαν στην απόληξη της τάφρου της Σίνδου, στην απορροή της στον Θερμαϊκό Κόλπο, με τις αποκρουστικές εικόνες να σημειώνονται ακριβώς στο δίκτυο προστατευόμενων περιοχών Natura 2000 του Εθνικού Πάρκου Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα.

Κάτοικοι της Σίνδου εντόπισαν δεκάδες νεκρά ψάρια στην περιοχή του Γαλλικού ποταμού. Ενημέρωσαν τις αρχές καθώς ανησυχούν για τα ποια μπορεί να είναι τα αίτια του φαινομένου, που ωστόσο, όπως μαρτυρούν έχει συμβεί ξανά στην περιοχή Natura.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εικόνα είναι θλιβερή. Δεκάδες νεκρά ψάρια εγκλωβισμένα, ανάμεσα σε πλαστικά απορρίμματα, εντοπίστηκαν στην περιοχή του Γαλλικού ποταμού στη Σίνδο, και συγκεκριμένα στην έξοδο του καναλιού απορροής προς τον Θερμαϊκό Κόλπο.

Ο Γιώργος Κωνσταντινίδης είναι μέλος της περιβαλλοντικής ομάδας Εχεδώρου Φύσις που εθελοντικά δραστηριοποιείται για την προστασία της περιοχής η οποία ανήκει στο δίκτυο προστατευόμενων περιοχών Natura 2000 του Εθνικού Πάρκου Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα.

Η περιβαλλοντική ομάδα ελπίζει τα νεκρά ψάρια να σταθούν η αφορμή ώστε να γίνει μια μεγάλη αυτοψία για τα αποστραγγιστικά κανάλια που καταλήγουν στη θάλασσα του Θερμαϊκού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης