Αρκετοί άνθρωποι στο Περού πιστεύουν πως ο χυμός από ωμό… βάτραχο κάνει καλό στην υγεία και έχει ευεργετικές ιδιότητες ειδικά σε παιδιά και ηλικιωμένους.

Χάρτης με την πρωτεύουσα του Περού, ΛίμαΩστόσο, η πρακτική αυτή -η οποία έχει περάσει από γενιά σε γενιά- έρχεται σε σύγκρουση με τα όσα υποστηρίζει η επιστημονική κοινότητα. Πολλοί γιατροί έχουν επανειλημμένα τονίσει πως υπάρχουν κίνδυνοι από την κατανάλωση του συγκεκριμένου χυμού. Όπως μετέδωσε το Associated Press, ολόκληρα μαγαζιά στην πρωτεύουσα Λίμα πωλούν τον συγκεκριμένο χυμό, παρασκευάζοντάς τον μάλιστα μπροστά στον πελάτη με τη χρήση ζωντανών βατράχων από ενυδρεία.

«Πάντα έρχομαι εδώ για να πιω έναν χυμό βατράχου. Είναι καλό για τα παιδιά, (θεραπεύει) την αναιμία, το άσθμα και τη βρογχίτιδα. Κάνει καλό και στους ηλικιωμένους, ενώ είναι πλούσιο σε βιταμίνες και πρωτεΐνες» αναφέρει η Cecilia Cahuana, 35 ετών, η οποία δηλώνει λάτρης του συγκεκριμένου… αμφίβιου ποτού!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο χυμός βατράχου δεν έχει κανένα -ιατρικά αποδεδειγμένα- όφελος για την υγεία» εξηγεί από τη μεριά του ο ιατρός Tomy Villanueva.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με δημοσίευμα στη βρετανική εφημερίδα Daily Μail, ο συγκεκριμένος χυμός αυξάνει μεταξύ άλλων και τη σεξουαλική επιθυμία. Αντιδράσεις πάντως υπάρχουν και στις τάξεις περιβαλλοντικών οργανώσεων, καθώς ο χυμός παρασκευάζεται από βατράχους που ζουν στις όχθες της λίμνης Τιτικάκα και αποτελούν είδος προς εξαφάνιση.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

Διαβάστε επίσης:
Βάτραχος με… άγριες διαθέσεις, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 18 Μαρτίου 2012, 04:39

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης