Αρκετοί αναρωτιούνται ποιο είναι το καλύτερο φύλο, πριν υιοθετήσουν μια γάτα. Πριν αποφασίσετε ας δούμε πρώτα τη διαφορά μεταξύ αρσενικών και θηλυκών γατών.

Συμπεριφορά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι διαφορές συμπεριφοράς μεταξύ αρσενικών και θηλυκών γατιών είναι πιο εμφανείς σε κατοικίδια ζώα που δεν είναι στειρωμένα, καθώς οι διαφορές στη συμπεριφορά τους συνήθως σχετίζονται με τις ορμόνες τους.

Για παράδειγμα, οι αρσενικές γάτες μπορεί να γίνουν πιο επιθετικές, να σημαδεύουν με τα ούρα τους, να κάνουν τα πάντα για να ξεφύγουν από το σπίτι, όταν βρίσκονται σε σεξουαλικό οίστρο.

Ωστόσο, οι θηλυκές γάτες, όταν έχουν οίστρο, μπορεί να γίνουν πιο στοργικές και τείνουν να τρίβονται σχεδόν… παντού!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μερικές θηλυκές γάτες σημαδεύουν, επίσης, όταν βρίσκονται σε οίστρο, ενώ κάποιες αρσενικές γάτες είναι γνωστό ότι γίνονται εξίσου στοργικές. Τα περισσότερα κέντρα υιοθεσίας ενθαρρύνουν έντονα τους μελλοντικούς ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων να στειρώνουν τις γάτες τους. Τα γατάκια είναι σίγουρα χαριτωμένα, αλλά θα πρέπει να συζητήσετε εάν επιθυμείτε να τα στειρώσετε ή όχι…

Οι ράτσες γατιών είναι συχνά πιο δύσκολο να διακριθούν από τις ράτσες σκύλων. Το μελλοντικό σας γατάκι θα μπορούσε να έχει ένα μείγμα χαρακτηριστικών, ένα συγκεκριμένο χρώμα και μία μακριά ή λεπτή γούνα. Όπως τα περισσότερα θηλαστικά, οι αρσενικές γάτες οποιασδήποτε ράτσας τείνουν να είναι λίγο μεγαλύτερες σε μέγεθος από τις αντίστοιχες θηλυκές τους.

Η επιλογή μιας γάτας αποκλειστικά και μόνο λόγω της εμφάνισης δεν είναι ιδανική.

Τι να επιλέξετε:

Αν ψάχνετε να φέρετε μια νέα γάτα στο σπίτι σας, επισκεφθείτε ένα κέντρο υιοθεσίας που έχει μεγάλη ποικιλία από ηλικίες, ράτσες και προσωπικότητες.

Μάλιστα, το προσωπικό του καταφυγίου μπορεί να σας δώσει πληροφορίες για το ποιόν μιας γάτας.

Όταν συναντάτε μια γάτα για πρώτη φορά, καθίστε κοντά της και περιμένετε να σας πλησιάσει. Αφήστε τη να τριφτεί πάνω σας για λίγο, πριν έρθετε σε επαφή. Κάντε το ίδιο πολλές διαφορετικές γάτες, προτού πάρετε μια τελική απόφαση.

Πηγή: govastiletto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης