Σύμφωνα με μελέτες σε ενήλικους σκύλους, πάνω από το 85% των σκύλων άνω των 4 ετών παρουσιάζουν κάποια πάθηση στα δόντια ή στα ούλα. Όλοι οι σκύλοι είναι ευάλωτοι και ευαίσθητοι στην περιοδοντική νόσο, για παράδειγμα. Παράγοντες που συνεισφέρουν στην εμφάνισή της είναι το ανοσοποιητικό σύστημα του σκύλου, η ηλικία του, η διατροφή του και ο τρόπος με τον οποίο αυτός μασά την τροφή του.

Σε κάθε σκύλο, η καλύτερη άμυνα είναι η συνηθισμένη φροντίδα των δοντιών του – συνδυασμός βουρτσίσματος των δοντιών και τακτικών εξετάσεων από επαγγελματία κτηνίατρο κ.λπ. Εφόσον εφαρμόσετε την τακτική αυτή σε νεαρή ηλικία, ο σκύλος σας θα μάθει να δέχεται τη στοματική του εξέταση ευκολότερα, προλαμβάνοντας οδοντικές ασθένειες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο του Μήνα Στοματικής Φροντίδας του Pedigree® DentaStix®, θα παρέχονται φέτος τον Ιούνιο δωρεάν οδοντικοί έλεγχοι σε σκύλους από κτηνιάτρους σε όλη την Ελλάδα, παρέχοντας μας μια εξαιρετική ευκαιρία να ελέγξουμε την στοματική κατάσταση του σκύλου μας, χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

Από 1η έως 30 Ιουνίου κάθε ιδιοκτήτης σκύλου θα μπορεί να επισκέπτεται τους συμμετέχοντες κτηνιάτρους για μία δωρεάν οδοντική εξέταση και να ενημερώνεται για τη στοματική φροντίδα του σκύλου του.

Τα ονόματα των κτηνιάτρων που συμμετέχουν θα δημοσιευτούν στη σελίδα του Pedigree® στο Facebook.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μήνας Στοματικής Φροντίδας του Pedigree® DentaStix® είναι μια εθνική εκστρατεία ενημέρωσης με σκοπό την ευαισθητοποίηση όσων αγαπούν τους σκύλους σχετικά με τη σημασία της στοματικής φροντίδας τους.

Έρευνες δείχνουν ότι 4 στους 5 σκύλους άνω των 3 ετών αντιμετωπίζουν προβλήματα στα δόντια και στα ούλα. Η απώλεια της στοματική υγείας των σκύλων προκαλεί μακροπρόθεσμα όχι μόνο πόνο και ενοχλήσεις, αλλά μπορεί να επηρεάσει αρνητικά και άλλα όργανα του σώματος. Ας εκμεταλλευτούμε λοιπόν αυτήν την πρώτης τάξεως ευκαιρία για να αποκτήσουμε μια ξεκάθαρη άποψη για την στοματική υγιεινή του σκύλου μας, αλλά και να μάθουμε πώς μπορούμε να βελτιώσουμε την ποιότητας ζωής του, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την κατάσταση της στοματικής του κοιλότητας.

*Η στήλη AllaboutDogs θα είναι μαζί σας κάθε εβδομάδα, απαντώντας σε απορίες των αναγνωστών της και αναλύοντας θέματα προς συζήτηση τα οποία εσείς θα μας προτείνετε μέσω e-mail στη διεύθυνση AllaboutDogs@zougla.gr.

Πέτρος Σιδερέας

Εκπαιδευτής σκύλων – Σύμβουλος συμπεριφοράς

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης