Προ των πυλών βρίσκεται η ίδρυση ελληνικού πολιτικού κόμματος για τα ζώα! Έλληνες φιλόζωοι ανέλαβαν την πρωτοβουλία και ήδη αποφασίστηκε η πολιτική διακήρυξη του νέου κόμματος και η συλλογή υπογραφών, ενώ, όταν αυτά ολοκληρωθούν, θα ακολουθήσει η αίτηση προς τον Άρειο Πάγο ώστε να επισημοποιηθεί και τυπικά η ίδρυσή του.

Για όσους βρίσκουν περίεργη αυτήν την πρωτοβουλία, σημειώνουμε ότι τέτοια κόμματα υπάρχουν και λειτουργούν ήδη σε 13 κράτη-μέλη της Ε.Ε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Έλληνες φιλόζωοι συνεργάζονται στενά με αυτά τα φιλοζωικά κοινοβουλευτικά κόμματα της Ευρώπης, το ολλανδικό Partij voor de Dieren (PvdD), το πορτογαλικό PAN ::: Pessoas-Animais-Natureza και το γερμανικό PARTEI MENSCH UMWELT TIERSCHUTZ, αλλά και το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου.

Σε συνάντηση που έγινε στον Πειραιά το Σάββατο 16 Νοεμβρίου, συμφωνήθηκε η πολιτική διακήρυξη του νέου κόμματος και ήδη άρχισε η συλλογή των υπογραφών που απαιτούνται προκειμένου να ιδρυθεί και επισήμως το ελληνικό «Κόμμα για τα Ζώα», μέσα στους επόμενους μήνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την κίνηση αυτή θα εκπροσωπεί προσωρινά εξαμελής «Πρωτοβουλία για το Κόμμα για τα Ζώα», στην οποία συμμετέχουν οι:

-Τζέισον-Αντιγόνη Δούσης, ακτιβιστής, διευθυντής ξενόγλωσσου εκπαιδευτικού οργανισμού
-Δημήτρης Μαύρος (Δημήτρης Μαύρος), νομικός
-Γκιζέλα Μαγκλή (Gizela Magli), ηθοποιός, ακτιβίστρια Anonymous for the Voiceless
-Χριστίνα Παπή, ιατρός
-Νίκος Ράπτης (Nikos Raptis), εκπαιδευτικός
-Μαρία-Αστραδενή Σκούρτα (Maria Santorini), ηθοποιός, ακτιβίστρια DxE.

Η πρωτοβουλία θα οργανώσει σε λίγες εβδομάδες τις πρώτες της εκδηλώσεις, με «νεανικό χρώμα και φυτοφαγική διάθεση», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης